18/01/2019 12:57:33

Ελληνική Δημοκρατία της μπανανίας

Ελληνική Δημοκρατία της μπανανίας - Media

ΞΕΝΟΦΩΝ Α. ΜΠΡΟΥΝΤΖΑΚΗΣ

Άκουσε ο άνθρωπος ότι άνοιξαν τα περιβόητα κλειστά επαγγέλματα και σκέφτηκε – μια και είχε τελειώσει τη σχετική σχολή – να ανοίξει ένα κομμωτήριο στην Κέρκυρα. Ξεκίνησε γεμάτος χαρά και αισιοδοξία να κάνει όνειρα για τη νέα του δουλειά, ωστόσο τηλεφωνώντας στις αρμόδιες υπηρεσίες έμαθε πως ναι μεν το επάγγελμα του κομμωτή άνοιξε… αλλά έμεινε κλειστό. Άνοιξε ή έμεινε κλειστό, ρωτά ο μόλις πριν από λίγο αισιόδοξος για το μέλλον υποψήφιος κομμωτής. Κοιτάξτε να δείτε, ναι μεν λένε ότι άνοιξε, αλλά – τι να σας πω; – δεν άνοιξε.

Στη συνέχεια οι με τραγικό τρόπο ειδήσεις μιλούσαν για τη ραγδαία αύξηση της ανεργίας και τη δυσκολία να βρουν δουλειά οι νέοι άνθρωποι.

Στη συνέχεια ο πριν από λίγο αισιόδοξος και μόλις απαισιόδοξος υποψήφιος κομμωτής έστειλε μια σειρά επιστολών προς κάθε κατεύθυνση σε αρμόδιες υπηρεσίες και φορείς, όπως επίσης και μια επιστολή στην Ευρωπαϊκή Ένωση με την οποία ζητούσε να μάθει τι ακριβώς ισχύει και τι όχι σχετικά με το επάγγελμά του και κατ’ επέκταση με το μέλλον του.

Όπως ήδη αμέσως θα καταλάβατε, από τις αρμόδιες ελληνικές υπηρεσίες δεν έλαβε καμιά απάντηση. Κανένας τίμιος εργαζόμενος στο ελληνικό Δημόσιο δεν ευαισθητοποιήθηκε να απαντήσει σε έναν Έλληνα πολίτη που αγωνιούσε για το μέλλον του. Καμιά αρμόδια υπηρεσία δεν μπήκε στον κόπο να δώσει μιαν απάντηση στην απελπισμένη έκκληση ενός Έλληνα πολίτη που δεν ανήκει σε κανένα σωματείο, σε καμιά ισχυρή συντεχνία, της οποίας να ηγείται κάποιος τσαμπουκάς αγριοσυνδικαλιστής του συστήματος για να κάνει κουμάντο… Κανείς! Όλοι, καθώς φαίνεται, είχαν… φόρτο εργασίας.

Ωστόσο απάντησαν από την «κακή» Ευρωπαϊκή Ένωση. Μάλιστα το θέμα ήταν της αρμοδιότητας του Όλι Ρεν και στον Έλληνα κομμωτή απάντησε ο… αργόσχολος Όλι Ρεν, η χρεοκοπημένη Ευρωπαϊκή Ένωση, οι κακοί ξένοι, που μας υπονομεύουν και μας εκμεταλλεύονται.

Αυτά!

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.