03/06/2020 01:09:04

Σκάνδαλο δωροδοκίας σε μέλη της ΔΟΕ αποκαλύπτει το Reuters

Σκάνδαλο δωροδοκίας σε μέλη της ΔΟΕ αποκαλύπτει το Reuters - Media

Προσπάθεια επηρεασμού μελών της ΔΟΕ προκειμένου το Τόκιο να αναλάβει την διοργάνωση των Ολυμπιακών Αγώνων του 2020 (οι οποίοι αναβλήθηκαν για το 2021 εξαιτίας του κορωνοϊού), καταγγέλλει με δημοσίευμα του το πρακτορείο Reuters. Σύμφωνα με όσα αναφέρει κομβικό ρόλο σε θέματα δημοσίων σχέσεων με μέλη της ΔΟΕ είχε ο Ιάπωνας επιχειρηματίας πρώην εκτελεστικός διευθυντής της διαφημιστικής εταιρίας Ντέντσου, Χαρουγιούκι Τακαχάσι.

Ο τελευταίος έλαβε το 2013 από την επιτροπή των Ολυμπιακών Αγώνων της Ιαπωνίας ένα ποσό της τάξης των 7.440.000 ευρώ .Το ρεπορτάζ αναφέρει πως τα «δώρα» του Τακαχάσι όπως ένα ρολόι αξίας 44.000 ευρώ έλαβε ο πρώην πρόεδρο της IAAF, Λαμίν Ντιάκ. Ο Ταχάσι παραδέχθηκε πως διαχειρίζονταν το κονδύλι των 7,4 εκατομ.ευρώ) αλλά αρνήθηκε να αναλύσει τον τρόπο με τον οποίο διέθεσε αυτά τα χρήματα.

«Ναι κάποια δώρα έγιναν, ήταν φτηνά. Δεν θα μπορούσα να πάω με άδεια χέρια σε συναντήσεις», δήλωσε. Αξίζει να σημειωθεί πως οι κανονισμοί της ΔΟΕ επιτρέπουν δώρα σε νόμιμη αξία, ωστόσο δεν προσδιορίζουν το ποσό. Ο Λαμίν Ντιάκ μέσω του δικηγόρου του αρνήθηκε τις κατηγορίες.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.