search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:03
MENU CLOSE

Μπηχτές Ομπάμα ότι ο Τραμπ «αγνόησε τις προειδοποιήσεις» για τον κορωνοϊό

31.03.2020 18:51
Μπηχτές Ομπάμα ότι ο Τραμπ «αγνόησε τις προειδοποιήσεις» για τον κορωνοϊό - Media

 

Ο Αμερικανός πρώην πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα άφησε να εννοηθεί ότι ο διάδοχός του, Ντόναλντ Τραμπ, «αγνόησε τις προειδοποιήσεις» για τους κινδύνους μιας πανδημίας του νέου κορονοϊού και τον κατηγόρησε ότι αρνείται τις επιπτώσεις της κλιματικής αλλαγής.

«Έχουμε όλοι δει, με έναν τρομακτικό τρόπο, τις συνέπειες που προκάλεσαν εκείνοι που αγνόησαν τις προειδοποιήσεις για μια πανδημία», είπε ο Δημοκρατικός πρώην πρόεδρος.

Περισσότεροι άνθρωποι έχουν πεθάνει από τον Covid-19 στις ΗΠΑ (3.415 θάνατοι) από ό,τι στην Κίνα (3.305), επίκεντρο της πανδημίας, σύμφωνα με τον επίσημο απολογισμό των κινεζικών αρχών και την καταμέτρηση του πανεπιστημίου Τζον Χόπκινς. Οι Ηνωμένες Πολιτείες έχουν μακράν τον μεγαλύτερο αριθμό επίσημα επιβεβαιωμένων κρουσμάτων, με περισσότερα από 174.000 έως σήμερα.

«Δεν έχουμε τα περιθώρια να υποστούμε επιπλέον συνέπειες από εκείνους που αρνούνται την κλιματική αλλαγή. Όλοι μας, ιδιαίτερα οι νέοι, πρέπει να απαιτήσουν περισσότερα από την κυβέρνησή μας σε όλα τα επίπεδα και να ψηφίσουν αυτό το φθινόπωρο» στις αμερικανικές προεδρικές εκλογές δήλωσε ο Ομπάμα, ο οποίος σπανίως τοποθετείται επί αυτής της προεκλογικής περιόδου.

Ο τέως πρόεδρος αντιδρούσε σε ένα άρθρο που ανέφερε ότι η κυβέρνηση Τραμπ προχώρησε στην ακύρωση των αυστηρότερων προδιαγραφών για τις εκπομπές αερίων του θερμοκηπίου σε οχήματα, προδιαγραφές που είχε θέσει ο Ομπάμα σε εφαρμογή το 2012, όταν ήταν ένοικος του Λευκού Οίκου.

Οι νέοι κανόνες θα απαιτούν από τους κατασκευαστές αυτοκινήτων να μειώσουν τη μέση κατανάλωση καυσίμων κατά 1,5% ετησίως, έως το 2026, αντί για 5% ετησίως, που προέβλεπαν οι κανόνες του Ομπάμα, ανακοίνωσε ο Οργανισμός Προστασίας του Περιβάλλοντος (EPA).

«Σήμερα, ο πρόεδρος Τραμπ κράτησε την υπόσχεση που έδωσε πριν από τρία χρόνια στους κατασκευαστές αυτοκινήτων ότι θα ενισχύσει τον αμερικανικό κλάδο αυτοκινητοβιομηχανίας επικαιροποιώντας τα δαπανηρά και όλο και πιο αδύνατα κριτήρια για την εξοικονόμηση καυσίμων και τις εκπομπές CO2» τόνισε η υπουργός Μεταφορών Ελέιν Τσάο.

«Οι προδιαγραφές αυτές υποστηρίζουν την οικονομία μας και την ασφάλεια των αμερικανικών οικογενειών», πρόσθεσε ο διευθυντής EPA Αντριου Γουίλερ.

Ο Ντόναλντ Τραμπ ανακοίνωσε τον Ιούνιο του 2017 την αποχώρηση των Ηνωμένων Πολιτειών από τη Συμφωνία του Παρισιού για το Κλίμα.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:03