search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 14:01
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Ζέρβας: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα κίνημα του «δεν κολλάω» αλλά είναι μειοψηφία (Video)

01.04.2020 05:42
Κορωνοϊός - Ζέρβας: Στη Θεσσαλονίκη έχουμε ένα κίνημα του «δεν κολλάω» αλλά είναι μειοψηφία (Video)  - Media

 

Για την απόφαση να κλείσει η παραλία της Θεσσαλονίκης μίλησε ο Δήμαρχος της πόλης Κωνσταντίνος Ζέρβας στην εκπομπή της ΕΡΤ1 “Δέκα”, το βράδυ της Τρίτης και παράφρασε την ονομασία του κινήματος “δεν πληρώνω” για να χαρακτηρίσει τον τρόπο σκέψης της “μικρής μειοψηφίας” όπως είπε που παραβίαζε τα μέτρα απαγόρευσης και μαζευόταν στην παραλία. “Εχουμε το κίνημα του “δεν κολλάω”
Αναλυτικά όσα είπε ο κ. Ζέρβας: 

Για τι δήλωση του περί “οδυνηρής απόφασης”:

“Τη χαρακτήρισα οδυνηρή, πρώτον γιατί είναι ένας χώρος εξαιρετικά αγαπημένος και για τους κατοίκους της πόλης και για τους επισκέπτες και δεύτερον γιατί χρειάστηκε να παρέμβω με αυτό τον τρόπο. Φυσικά,  η απόφαση ήταν της Κυβέρνησης. Ήταν αναγκαίο αλλά δεν είναι ευχάριστο να βλέπεις κάγκελα μπροστά στην παραλία. Αυτή την εικόνα βλέπω κι εγώ από το γραφείο μου και πιστέψτε με, δεν είναι ευχάριστη”
Για τους λόγους που, κατά τη γνώμη του, παρατηρήθηκε αυτή η χαλάρωση και η συσσώρευση του κόσμου:

“Και η Θεσσαλονίκη, όπως και όλη η χώρα, βρίσκεται ένα βήμα μπροστά σε σύγκριση με άλλα κράτη και τ αποτελέσματα μέχρι στιγμής είναι πολύ καλά. Ίσως αυτό δημιούργησε έναν εφησυχασμό . Σε παράφραση του κινήματος “δεν πληρώνω”,  έχουμε ένα κίνημα του “δεν κολλάω”. Πάντως, αυτό που μου έκανε ιδιαίτερη εντύπωση σήμερα (χθες), είναι ότι, παρά τους φόβους μου πως αυτός ο κόσμος θα γεμίσει άλλους χώρους, δεν έγινε κάτι τέτοιο. Γιατί αυτός ο κόσμος διάλεγε την παραλία για να ξεσκάσει και όχι άλλα μέρη”

Για τη γενική στάση των κατοίκων της πόλης στη τήρηση των μέτρων:

“Στατιστικά η Θεσσαλονίκη έχει μια πολύ καλή επίδοση. Να θυμίσω ότι εδώ και μάλιστα στο Μέγαρο από το οποίο σας μιλάω , εμφανίστηκε το πρώτο κρούσμα στη χώρα. Η συμπεριφορά της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι εξαιρετική. Αυτοί που μαζεύονταν στην παραλία είναι μια μειοψηφία και σίγουρα έδινε μια κακή εικόνα”. 

Για τη μέχρι ώρα αντιμετώπιση του προβλήματος:

“Το κτίριο όπου βρίσκομαι, είναι το πρώτο κτίριο που απολυμάνθηκε στην Ελλάδα. Όπου υπάρχει το πρόβλημα, όπου υπάρχει η διάδοση θα πρέπει να το προλαμβάνουμε, Μπορεί να μην έχουμε τις υποδομές άλλων χωρών αλλά έχουμε τη δυνατότητα να ενεργούμε έξυπνα στη διαδικασία της πρόληψης . Νιώθω ασφαλής που έχω μια πολύ καλή συνεργασία με τους υπόλοιπους δημάρχους της χώρας, με τον Περιφερειάρχη και με την Κυβέρνηση . Είναι σημαντικό να είμαστε όλοι στρατευμένοι  σε μια κοινή αντίληψη για το πως πρέπει να γίνουν τα πράγματα”

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 11:18