04/06/2020 17:17:58

Μάθιου Μακόναχι για κορωνοϊό: Είμαστε σε πόλεμο και οι γιατροί είναι στην πρώτη γραμμή – Ας τους βοηθήσουμε (Video)

Μάθιου Μακόναχι για κορωνοϊό: Είμαστε σε πόλεμο και οι γιατροί είναι στην πρώτη γραμμή – Ας  τους βοηθήσουμε (Video) - Media

 

Πολλοί είναι οι διάσημοι που μέσω του διαδικτύου παροτρύνους τους υπόλοιπους να μείνουν σπίτι έτσι ώστε να αντιμετωπιστεί το συντομότερο και με τις λιγότερες δυνατές απώλειες η πανδημία του κορωνοϊού. Ένας από αυτούς και ο Μάθιου Μακόναχι ο οποίος μέσα από το ένα βίντεο 30 δευτερολέπτων κάλεσε τον κόσμο να μείνει μέσα, τηρώντας με ευλάβεια τα μέτρα.

Το βίντεο που δημοσίευσε προβάλει μια μεγάλη αντίθεση. Από τη μία δείχνει το ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό που εργάζεται και πασχίζει καθημερινά για τις ανθρώπινες ζωές και από την άλλη, την καθημερινότητα μας μέσα στο σπίτι. Παρουσιάζοντας δραστηριότητες, όπως η κηπουρική και η γυμναστική, αναφέρει πως έχουμε χρέος να #μένουμε_μέσα έτσι ώστε να συμβάλλουμε στον περιορισμό ενός ιού με τον οποίο -όπως χαρακτηριστικά λέει- είμαστε σε πόλεμο.

«Είμαστε σε πόλεμο με έναν ιό και το σύστημα υγείας με τους εργαζομένους στα νοσοκομεία βρίσκονται στην πρώτη γραμμή, πολεμώντας την εξάπλωσή του κάθε ημέρα. Ας πάρουμε μέρος σε αυτή τη μάχη, μένοντας σπίτι. Με το να μένουμε σπίτι, δεν οπισθοχωρούμε. Αντίθετα, η παραμονή μας στο σπίτι είναι το πιο γενναίο και επιθετικό όπλο που έχουμε ενάντια στον εχθρό. Γιατί όταν μένουμε σπίτι, εξασφαλίζουμε ότι τα νοσοκομεία δεν θα γεμίσουν, δίνοντας χρόνο στο επιστημονικό προσωπικό να ανακαλύψει το εμβόλιο. Έτσι τον αντιμετωπίζουμε. Μείνετε σπίτι».

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.