search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Γερμανία: Εφάπαξ εισφορά των πλουσίων – Σοσιαλιστικές.. προτάσεις από το SPD για την κρίση

01.04.2020 10:12
Γερμανία: Θέση υπέρ των κορωνο-ομολόγων παίρνει το SPD - Media

 

Το Σοσιαλδημοκρατικό Κόμμα της Γερμανίας (SPD) εξετάζει το ενδεχόμενο να ζητήσει από τους πιο εύπορους Γερμανούς να συμβάλουν οικονομικά στην αντιμετώπιση της κρίσης του κορωνοϊού.

«Θα χρειαστούμε δίκαιη κατανομή των βαρών και, για το SPD, αυτό μπορεί να γίνει αν οι οικονομικά ισχυροί συμμετάσχουν αναλόγως και οικονομικά», δήλωσε η συμπρόεδρος του κόμματος Σάσκια Έσκεν σε κοινή συνέντευξή της στις εφημερίδες Stuttgarter Zeitung και Stuttgarter Nachrichten.

Η Έσκεν θεωρεί ότι μια από της δυνατότητες είναι «μια εφάπαξ εισφορά υπολογιζόμενη επί της περιουσίας τους για να επανέλθουν τα δημόσια οικονομικά σε ισορροπία μετά την κρίση».

Στο άρθρο 106 του Συντάγματος αναφέρεται μεν ρητά η «εφάπαξ εισφορά επί της περιουσίας», χωρίς όμως αυτή να προσδιορίζεται λεπτομερέστερα.

Όσον αφορά την αντιμετώπιση σοβαρών κρίσεων, η Έσκεν δήλωσε ότι τα πακέτα διάσωσης που αποφασίστηκαν την περασμένη εβδομάδα είχαν «ισχυρό σοσιαλδημοκρατικό αποτύπωμα», αλλά «κατά την άποψη του κόμματός μου, υπάρχει ακόμα ανάγκη βελτίωσης».

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:06