03/06/2020 00:57:44

Κατερίνη: Κατηχητικό μέσω... youtube για τα παιδιά

Κατερίνη: Κατηχητικό μέσω... youtube για τα παιδιά  - Media

 

Μέσω του επίσημου καναλιού YouTube της Ιεράς Μητροπόλεως Κίτρους, Κατερίνης θα γίνονται πλέον οι κατηχητικές συναντήσεις, στο πλαίσιο των μέτρων που λαμβάνονται για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορονοϊού.

Το Γραφείο Νεότητας, αναζητώντας τρόπους επικοινωνίας με όλα τα παιδιά που «μένουν σπίτι», θα παρουσιάζει κάθε Σάββατο στο YouTube μία διαδικτυακή κατηχητική συνάντηση.

Με αυτόν τον τρόπο επικοινωνίας, τα παιδιά θα συμμετέχουν στη λατρευτική ζωή της εκκλησίας, ανακαλύπτοντας παράλληλα προτάσεις με εικαστικές τέχνες, τραγούδια, χειροτεχνίες, διδακτικές ταινίες, παιχνίδια, ζωγραφική, αγιολόγιο, θέματα από την ελληνική παράδοση.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η Εκκλησία από την αρχή δεν είχε πάρει την ευθύνη της προστασίας της δημόσιας υγείας..

Παρά τις εκκλήσεις και τις επικοινωνίες κυβερνητικών στελεχών προς την Αρχιεπισκοπή, η αρμόδια απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου έριχνε και πάλι το μπαλάκι στους πιστούς διατηρώντας ανοιχτούς τους ναούς και απευθύνοντας συστάσεις προς τις ευπαθείς μονάδες να μένουν σπίτι.

Τελικά η ίδια η κυβέρνηση κατέληξε στο να απαγορεύσει τη λειτουργία χώρων λατρείας.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.