search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:39
MENU CLOSE

Μεταφέρουν live εικόνα από το ναύαγιο της Αλοννήσου σε όλο τον κόσμο – Ένα παγκόσμιο αξιοθέατο στην οθόνη μας

01.04.2020 11:50
Μεταφέρουν live εικόνα από το ναύαγιο της Αλοννήσου σε όλο τον κόσμο - Ένα παγκόσμιο αξιοθέατο στην οθόνη μας - Media

Παγκόσμια πρωτοτυπία για την Περιφέρεια Θεσσαλίας, η οποία με πέντε κάμερες μεταφέρει σε πραγματικό χρόνο εικόνα από το ναυάγιο της Αλοννήσου σε όλο τον κόσμο.

Το υποβρύχιο μουσείο που δημιούργησε η Περιφέρειά γύρω από το αρχαιότερο ναυάγιο (χρονολογείται από το 435 π.Χ.) το οποίο μπορεί κάποιος να επισκεφτεί, θεωρείται ισάξιο σε μοναδικότητα με τον Παρθενώνα.

Έχει αποσπάσει ήδη δυο βραβεία από την Ευρωπαϊκή Ένωση, καθώς θεωρούνταν και ήταν δύσκολο στην υλοποίησή του, ωστόσο επιτεύχθηκε.

Το συγκεκριμένο έργο, αναδεικνύει τη Θεσσαλία σε παγκόσμιο προορισμό και καθιστά το ναυάγιο της Περιστέρας σε μοναδικό αξιοθέατο παγκόσμια.

Δείτε σε παραγματικό χρόνο το ναυάγιο ΕΔΩ

Η ανάδειξη του υποβρύχιου Μουσείου υπήρξε ένα από τα μεγάλα προσωπικά στοιχήματα του περιφερειάρχη Θεσσαλίας Κώστα Αγοραστού, ο οποίος ενήργησε και για την τοποθέτηση των καμερών ώστε παγκόσμια να μεταδίδεται εικόνα σε πραγματικό χρόνο από το ναυάγιο.

«Όταν πολλοί μιλούν στην Ελλάδα για καινοτομία, η Θεσσαλία κάνει καινοτομία στην πράξη» δηλώνει ο περιφερειάρχης στο trikalavoice.gr και συνεχίζει: «φέρνει προστιθέμενη αξία και εθνικό πλούτο. Είναι καινοτομία όχι για την εικόνα αλλά με έργα ουσίας.

Τέτοια καλά παραδείγματα αξίζει να βρουν μιμητές παντού. Είμαστε περήφανοι για τον «Παρθενώνα των ναυαγίων» που η αξιοποίησή του θα αλλάξει την εικόνα της Αλοννήσου και των νησιών μας. Η Θεσσαλία μπαίνει στον παγκόσμιο χάρτη του τουρισμού, του διαφορετικού και ποιοτικού τουρισμού. Η διαφορετικότητα θα φέρνει στο εξής την επισκεψιμότητα».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 11:35