search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:04
MENU CLOSE

Κυμπουρόπουλος: Το 2020 να ονομαστεί «έτος ψυχικής υγείας»

01.04.2020 12:56
Κυμπουρόπουλος: Το 2020 να ονομαστεί «έτος ψυχικής υγείας» - Media

 

Τον κώδωνα του κινδύνου για την ψυχική υγεία των Ευρωπαίων πολιτών εξαιτίας της ολοκληρωτικής αλλαγής του τρόπου ζωής λόγω του κορονοϊού, εκφράζει ο ευρωβουλευτής της ΝΔ, Στέλιος Κυμπουρόπουλος, σε επιστολή του προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή και συγκεκριμένα στην επίτροπο αρμόδια για θέματα υγείας κυρία Στέλλα Κυριακίδη.

Ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος, που ως ψυχίατρος συμμετέχει στην διακομματική ομάδα των ευρωβουλευτών που ενδιαφέρονται για την ψυχική υγεία, ενημέρωσε του συναδέλφους του για τα επικίνδυνα επιστημονικά ευρήματα.

Με την επιστολή του, καλεί την Ευρωπαϊκή Επιτροπή να συστήσει μια Ομάδα Ειδικών Υψηλού Επιπέδου για:

1) Να λειτουργούν συμβουλευτικά προς τους επιτρόπους,

2) να συνεργάζονται με τα υπουργεία υγείας των κρατών μελών,

3) να συμβουλεύουν τους ευρωπαϊκούς δήμους και τις περιφέρειες σε συνεργασία με τα αντίστοιχα δίκτυα,

4) να ερευνήσουν το πεδίο συνεργασίας με τα ευρωπαϊκά επιχειρηματικά δίκτυα, ώστε, μέσα από ένα σύνολο δράσεων από κοινού να προασπίσουν την ψυχική υγεία των πολιτών.

Επιπλέον, ο Έλληνας ευρωβουλευτής πρότεινε το 2020 να ονομαστεί έτος Ψυχικής Υγείας, υπό την αιγίδα του οποίου θα τεθούν οι πολυ-επίπεδες ευρωπαϊκές δράσεις. Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, η επιστολή έτυχε ευρύτατης διακομματικής υποστήριξης από ευρωβουλευτές από πολλά κράτη-μέλη, που την συνυπέγραψαν.

Επίσης, ο Στέλιος Κυμπουρόπουλος έχει εκφράσει φόβους και για την άνοδο των κρουσμάτων ενδοοικογενειακής βίας, στη διάρκεια της υγειονομικής κρίσης.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:02