search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:54
MENU CLOSE

Ο Κάρολος Παπούλιας επικεφαλής του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας

03.03.2010 17:56
Ο Κάρολος Παπούλιας επικεφαλής του Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας - Media

Αφού εξέφρασε την επιθυμία του να μην εξαιρεθεί από τις περικοπές που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Προγράμματος Σταθερότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξαναχτυπά! Ο Κάρολος Παπούλιας ετέθη επικεφαλής της εκστρατείας για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας», κατόπιν αποδοχής της πρότασης του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου. Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Πετσάλνικος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τον Κάρολο Παπούλια και του ανέλυσε τα περί δημιουργίας του «Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας», ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσους είναι πολίτες της χώρας αλλά και στους Έλληνες της διασποράς να συμβάλλουν –εφόσον το επιθυμούν φυσικά- στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση.

Αφού εξέφρασε την επιθυμία του να μην εξαιρεθεί από τις περικοπές που πραγματοποιούνται στα πλαίσια του Προγράμματος Σταθερότητας, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ξαναχτυπά! Ο Κάρολος Παπούλιας ετέθη επικεφαλής της εκστρατείας για το «Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας», κατόπιν αποδοχής της πρότασης του προέδρου της Βουλής Φίλιππου Πετσάλνικου.

Συγκεκριμένα, ο Φίλιππος Πετσάλνικος επισκέφθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης τον Κάρολο Παπούλια και του ανέλυσε τα περί δημιουργίας του «Ταμείου Στήριξης της Ελλάδας», ώστε να δοθεί η δυνατότητα σε όλους όσους είναι πολίτες της χώρας αλλά και στους Έλληνες της διασποράς να συμβάλλουν –εφόσον το επιθυμούν φυσικά- στην προσπάθεια εξόδου της πατρίδας μας από την κρίση.

«Συγχαρητήρια για την ιδέα σας, αλλά και για τη δύναμη που έχετε να στηρίξετε τον τόπο σε μια κρίσιμη στιγμή για το λαό. Είναι πολύ ευχάριστη η ανταπόκριση σε αυτήν. Ο Ελληνισμός είναι παρών.», είπε ο κύριος Παπούλιας απευθυνόμενος στον πρόεδρο της Βουλής, ενώ ο τελευταίος δήλωσε μετά τη συνάντηση πως: «Η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χαρακτηρίζεται από φιλότιμο, αρχές, αξίες και αγάπη για την πατρίδα». Ο κύριος Πετσάλνικος τόνισε ακόμη πως οι Έλληνες που μένουν στην πατρίδα τους αλλά και οι Έλληνες της διασποράς του εκφράζουν συχνά την επιθυμία τους να βοηθήσουν και τον ρωτούν με ποιο τρόπο. «Γι’ αυτό πρότεινα να ξεκινήσει μια εκστρατεία με τη συγκέντρωση, σε εθελοντική βάση, χρηματικών ποσών που θα διατεθούν αποκλειστικά στην κατεύθυνση της συμβολής για τη μείωση του δημόσιου χρέους» διευκρίνισε.

«Κατά την άποψή μου επικεφαλής αυτής της εκστρατείας θα πρέπει να αναλάβει μια προσωπικότητα ευρύτατης αποδοχής, πέρα και πάνω από κόμματα, που θα εκφράζει το σύνολο του Ελληνισμού. Γι’ αυτό έκανα την πρόταση αυτή προς τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον κ. Παπούλια, ο οποίος την απεδέχθη αμέσως. Αυτό δημιουργεί ακόμη μεγαλύτερη αισιοδοξία για το ότι πράγματι αυτό το εγχείρημα μπορεί να έχει επιτυχία. Η Ελλάδα, ο Ελληνισμός δεν έχει μόνο φοροφυγάδες ή εισφοροδιαφεύγοντες, αλλά η συντριπτική πλειοψηφία των Ελλήνων χαρακτηρίζεται από το φιλότιμο, από αρχές, αξίες και αγάπη για την πατρίδα. Είμαι αισιόδοξος», πρόσθεσε ο Φίλιππος Πετσάλνικος.

Τέλος, αξίζει να σημειωθεί πως η τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη προσέφερε ήδη τη σύνταξή της από το Ευρωκοινοβούλιο στο Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας. Η κυρία Μούσχουρη είχε διατελέσει ευρωβουλευτής στο διάστημα 1994 – 1999 και η σύνταξη φτάνει ετησίως τα 25.000 ευρώ.

Αναλυτικά:

Έπειτα από συνεννόηση του προέδρου της Βουλής με τον διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος προκρίθηκε η ακόλουθη λύση για τη δημιουργία:

* Ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος, με πράξη του διοικητή της, κατόπιν σχετικής επιστολής του προέδρου της Βουλής.

* Πρόβλεψη στην πράξη σύστασης ότι ο λογαριασμός θα έχει ως αποκλειστικό σκοπό τη χρηματοδότηση του λογαριασμού του Ελληνικού Δημοσίου για την κάλυψη του δημόσιου χρέους της χώρας.

* Με την ίδια πράξη θα ορίζονται οι διαχειριστές του λογαριασμού (υποδεικνυόμενοι ανά ένας από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, τον Πρόεδρο της Βουλής και τον Διοικητή της Τράπεζας), οι οποίοι θα έχουν την αυστηρώς καθορισμένη αρμοδιότητα να εντέλλονται τις οικείες πράξεις μεταφοράς των χρηματικών ποσών από τον ειδικό λογαριασμό στο λογαριασμό για την κάλυψη του δημόσιου χρέους.

* Κάθε πολίτης θα μπορεί να συνεισφέρει στο λογαριασμό καταθέτοντας το σχετικό ποσόν σε οποιαδήποτε τράπεζα, απ’ όπου και θα διαβιβάζεται αυτό με έμβασμα απαλλαγμένο εξόδων.

* Τις αμέσως επόμενες ημέρες θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες δημιουργίας του ειδικού λογαριασμού στην Τράπεζα της Ελλάδος.

Τη σύνταξή της από το Ευρωκοινοβούλιο προσφέρει στο Ταμείο Στήριξης της Ελλάδας η τραγουδίστρια Νάνα Μούσχουρη. Η κ. Μούσχουρη είχε διατελέσει ευρωβουλευτής στο διάστημα 1994 – 1999. Η σύνταξη φτάνει ετησίως τα 25.000 ευρώ.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 13:53