28/05/2020 04:34:00

Μυστήριο με το Su-57 - Εκτόξευσε πύραυλο και η Δύση μοιάζει να «ψάχνεται» (Video)

Μυστήριο με το Su-57 - Εκτόξευσε πύραυλο και η Δύση μοιάζει να «ψάχνεται» (Video) - Media
 
Ένα βίντεο διάρκειας μερικών δευτερολέπτων που δημοσιοποίησε το ρωσικό υπουργείο Άμυνας προκάλεσε φρενίτιδα θεωριών σε δυτικά ΜΜΕ, καθώς προσπαθούσαν να καταλάβουν τι ακριβώς έδειχνε και τι σήμαινε.
 
Στο βίντεο απεικονίζεται ένας σχηματισμός τεσσάρων Su-57, των διαβόητων μαχητικών 5ης γενιάς της ρωσικής αεροπορίας να πραγματοποιεί δοκιμαστική πτήση.
 
Ξαφνικά, το ένα από αυτό εμφανίζεται να εκτοξεύει για πρώτη φορά on camera έναν πύραυλο αέρος-αέρος από μια από τις κρύπτες που βρίσκονται στη ρίζα των φτερών του.
 

Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές ανέφεραν ότι η γωνία της κάμερας είναι τέτοια που δεν μπορεί να ξεχωρίσει κανείς αν ο πύραυλος εκτοξεύεται από την κρύπτη ή από εξωτερικό στήριγμα.
 
Οι ίδιοι αναλυτές σημείωσαν ότι δεν είναι δυνατόν να ξεχωρίσουν το είδος του πυραύλου, γεγονός που τους έκανε να αμφισβητήσουν την αυθεντικότητα του βίντεο.
 
Δεδομένου ότι το Su-57 θεωρείται stealth μαχητικό -όπως τα αμερικανικά F-22 και F-35-, για να διατηρεί το καθαρό προφίλ του θα πρέπει τα όπλα του να είναι κρυμμένα μέσα σε κρύπτες στην άτρακτο.
 
Το Su-57 έχει τέσσερις τέτοιες κρύπτες, δύο στην κοιλιά του αεροσκάφους και δύο στις ρίζες των φτερών, οι οποίες δεν έχουν εμφανιστεί ποτέ ανοιχτές σε φωτογραφία ή βίντεο ούτε είναι γνωστό πώς λειτουργούν.
 
Οι απορίες αυτές είναι που κάνουν τους σκεπτικιστές να αμφιβάλλουν για την αυθεντικότητα του βίντεο, ωστόσο, άλλοι αναλυτές θεωρούν ότι δεν τίθεται κάποιο θέμα.
 
Εκτιμούν, δηλαδή, ότι το ρωσικό υπουργείο Άμυνας δεν έχει κάποιο λόγο να φτιάξει ψεύτικο βίντεο, καθώς το αεροσκάφος ακόμα βρίσκεται σε φάση ανάπτυξης, έστω κι αν η Μόσχα ίσως έχει υπερβάλλει για τις δυνατότητές του.
 
Όπως και νά'χει η Ρωσία θεωρεί ότι θα έχει έναν πλήρη «στόλο» από Su-57 ως το 2028, καθώς ήδη 13 μαχητικά έχουν κατασκευαστεί.
 
Όσον αφορά στις δυνατότητές του όσον αφορά στον οπλισμό του, το ρωσικό μαχητικό μπορεί να μεταφέρει οκτώ βλήματα αέρος-αέρος στην αποθήκη οπλισμού σύμφωνα με αυτή την φωτογραφία όπου συγκρίνεται με τα αντίστοιχα μαχητικά 5ης γενιάς των άλλων χωρών. Από επάνω προς τα δεξιά διακρίνεται το F-22, το κινεζικό J-20, το F-35 και τέλος των Su-57
Πληροφορίες: National Interest

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.