search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:00
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Στους 51 οι νεκροί – Κατέληξε 51χρονος από την Καστοριά στο «Παπανικολάου»

02.04.2020 05:41
Νοσοκομείο «Παπανικολάου»: Γραφείο ενημέρωσης των οικογενειών ασθενών με Covid-19 - Media

 

Στους 51 έφτασαν οι νεκροί από τον κορωνοϊό στην χώρα μας, αργά το βράδυ της Τετάρτης, καθώς κατέληξε ένας 51χρονος άνδρας από την Καστοριά, ο οποίος νοσηλευόταν εδώ και περίπου δύο εβδομάδες στο νοσοκομείο «Παπανικολάου» της Θεσσαλονίκης.

Ο άτυχος άνδρας ήταν γυμναστής και πατέρας τεσσάρων παιδιών, ενώ είχε υποκείμενο νόσημα. 

Η κατάσταση της υγείας του επιδεινώθηκε τις τελευταίες ημέρες με αποτέλεσμα να διασωληνωθεί και τελικά να χάσει τη μάχη για τη ζωή χθες το βράδυ.

Είναι ο έβδομος νεκρός που μετρά από την πανδημία του ιού η περιοχή της Καστοριάς.

Συνολικά στη Ελλάδα έχουν χάσει τη ζωή τους 39 άνδρες και 12 γυναίκες.

Στην καθιερωμένη χθεσινή ενημέρωση για τον κορωνοϊό από τον Σωτήρη Τσιόδρα έγινε αναφορά για συνολικά 1.415 κρούσματα, ενώ μέσα σε μία ημέρα είχαμε 81 νέα κρούσματα. 

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα διασωληνωμένοι είναι 90 συμπολίτες μας.

Επίσης, έξι άτομα έχουν εξέλθει από τις ΜΕΘ. 

Έως και έξι μήνες σε επιφυλακή για τον κορωνοϊό

Έως και έξι μήνες ακόμη αναμένεται οι ειδικοί να βρίσκονται σε επιφυλακή για να παρακολουθούν τη «συμπεριφορά» του νέου ιού.

Όπως  μάλιστα ανέφερε ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας για το νέο κορωνοϊό Καθηγητής Σωτήρης Τσιόδρας κατά τη χθεσινή ενημέρωση, υπάρχουν στρατηγικές οι οποίες θα αφορούν ένα ενδεχόμενο δεύτερο κύμα το φθινόπωρο ή χειμώνα.

Στο πλαίσιο αυτό θα περιλαμβάνεται και ο εμβολιασμός για τη γρίπη, για να μην υπάρχουν ταυτόχρονα, όπως εξήγησε ο Καθηγητής, δύο επιθετικοί ιοί.
 
«Δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Πολλές φορές στην ιολογία, κάποιοι ιοί δρουν συναγωνιστικά. Ξέρουμε ότι κυκλοφόρησαν φέτος τρεις τύποι ιού γρίπης μαζί. Στην αρχή ήταν οι δύο τύπου Α, μετά ήρθε ο Β και ακολούθησε ο κορωνοϊός. Του χρόνου υπάρχει μια μεγάλη αβεβαιότητα, ένα μεγάλο ερωτηματικό. Αλλά σίγουρα στρατηγικές που αφορούν την πρόληψη, εάν δεν έχουμε μέχρι τότε εμβόλιο για τον κορονοϊό, και την πρόληψη της γρίπης για την οποία υπάρχει εμβόλιο, θα είναι σημαντικές στην αντιμετώπιση και στην προάσπιση της δημόσιας υγείας του πληθυσμού», ανέφερε ο Σ. Τσιόδρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 17:00