search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:39
MENU CLOSE

Πώς ο κορωνοϊός έριξε «μαύρο» σε ηθοποιούς, σκηνοθέτες, δημιουργούς

02.04.2020 05:22
Τηλεθέαση: «Σάρωσαν» οι «Άγριες Μέλισσες» - Media

 

Black out στον τομέα της δημιουργίας. Ηθοποιοί, σκηνοθέτες, δημιουργοί, παρουσιαστές αλλά και τυπογράφοι και λιθογράφοι βρίσκονται σε καθεστώς αυξημένης ανασφάλειας και δεν πληρώνονται. Οι σειρές και τα ψυχαγωγικά προγράμματα κόπηκαν, με αποτέλεσμα οι άνθρωποι της ψυχαγωγίας να βρίσκονται κυριολεκτικά στον αέρα. Το πλήγμα είναι τεράστιο και μέχρι τώρα δεν έχει υπάρχει η δυνατότητα κάλυψης, εξαιτίας και της φύσης της δουλειάς τους.

Σύμφωνα με τις typologies.gr η μυθοπλασία είχε επανέλθει στην ελληνική τηλεόραση κυρίως εξαιτίας του ν. 4487/2017, ο οποίος προέβλεπε την επιδότηση των τηλεοπτικών σειρών και ταινιών έως και με 35% επί των εγκεκριμένων δαπανών του προϋπολογισμού.

Αυτοί που επίσης είναι σε δύσκολη κατάσταση είναι οι δημιουργοί, καθώς μετά το κλείσιμο της ΑΕΠΙ δεν κατάφεραν να έρθουν σε συμφωνία και να δημιουργήσουν έναν κοινό φορέα. Ως το τέλος Ιουνίου το διάδοχο σχήμα είναι η ΕΥΕΔ, η οποία τελεί υπό τον έλεγχο του υπουργείου Πολιτισμού.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 22:39