search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:30
MENU CLOSE

Όλοι κατά του Μπόρις Τζόνσον στη Βρετανία – Πάνω από 2.350 οι νεκροί (Photos/Video)

02.04.2020 07:06
Η επόμενη ημέρα στην Καρδίτσα: Τρεις νεκροί, μία αγνοούμενη, λάσπες και καταστροφές (Photos) - Media Gallery 9

 

Σκληρή κριτική στον πρωθυπουργό της Μεγάλης Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον ασκούν ακόμα και τα πλέον φιλοκυβερνητικά μέσα ενημέρωσης στο Ηνωμένο Βασίλειο, καθώς τα κρούσματα του νέου κορωνοϊού αυξάνονται εκθετικά και η χώρα μετράει σχεδόν 2.400 θανάτους.

Οι τραγικές αποφάσεις του Μπόρις Τζόνσον τις πρώτες ημέρες της εξάπλωσης της επιδημίας και οι τεράστιες ελλείψεις των βρετανικών νοσοκομείων σε αναπνευστήρες, ανάγκασαν τον υπουργό Άμυνας της χώρας Μπεν Ουάλας να καλέσει 3.000 εφέδρους για να συνδράμουν στη μάχη κατά του COVID-19.

Από τους συνολικά 1,2 εκατομμύρια εργαζόμενους στο NHS της Αγγλίας, σήμερα υπολογίζεται ότι βρίσκεται σε απομόνωση ο ένας στους τέσσερις, τη στιγμή που η εργασία τους θεωρείται κρίσιμη για την αντιμετώπιση των περιστατικών στη χώρα.

Όπως αναφέρει σε ρεπορτάζ του το Πρώτο Θέμα η πρωθυπουργός της Σκωτίας Νίκολα Στέρτζεον είχε επιβεβαιώσει πως στη χώρα της οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 16 το τελευταίο 24ωρο, φτάνοντας στους 76. Στην Ουαλία, οι νεκροί αυξήθηκαν κατά 29, φτάνοντας στους 98.

Την ίδια στιγμή εφημερίδες που στήριξαν τον Μπόρις Τζόνσον καθ’όλη τη διάρκεια των διαδικασιών του Brexit, όπως η Daily Mail, καλούν τον πρωθυπουργό να αλλάξει άρδην την πολιτική του για την αντιμετώπιση της πανδημίας, κάνοντας λόγο για ανόητα γαϊδούρια στην Ντάουνινγκ Στριτ που θέτουν σε κίνδυνο τα λιοντάρια του εθνικού συστήματος υγείας.


 «Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου»

Την ίδια στιγμή, ένας ασθενής του νέου κορωνοϊού, μιλώντας στην εφημερίδα Guardian, περιγράφει με σοκαριστικά λόγια την εμπειρία της κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του.

«Οι γιατροί και οι νοσηλευτές ήταν τόσο φοβισμένοι όσο και εγώ. Μου ανακοίνωσαν ότι το τεστ για τον COVID-19 ήταν θετικό, σαν να μου ανακοίνωναν ότι θα πεθάνω», αναφέρει ο Άτι, 41 ετών που δεν θέλησε να δημοσιευτεί το επώνυμό του. Ο Άτι εισήχθη σε νοσοκομείο στο Εδιμβούργο μετά από πόνους, συνεχή βήχα, κοιλιακό και θωρακικό πόνο, δύσπνοια και απώλεια της αίσθησης της όσφρησης και της γεύσης.

Ο 41χρονος Βρετανός είχε επικοινωνήσει με τις αρμόδιες υγειονομικές υπηρεσίες οι οποίες του συνέστησαν να παραμείνει στο σπίτι του, όσο δεν παρουσιάζει βαριά συμπτώματα. Ωστόσο αναγκάστηκε να μεταβεί στο νοσοκομείο όταν άρχισε βγαίνει αίμα με τον βήχα του.

Την τρίτη ημέρα της νοσηλείας του στο νοσοκομείο – την 13η της με την ασθένεια – ο Άτι είχε συχνότερες και εντονότερες αιμοπτύσεις και αδυνατούσε να αναπνεύσει. Ωστόσο την επόμενη ημέρα τα συμπτώματα άρχισαν να υποχωρούν. «Η χαρά μου ήταν ανείπωτη. Ήμουν ανακουφισμένος. Σκεφτόμουν ότι θα έπρεπε να είχα πάει νωρίτερα στο νοσοκομείο και ότι ίσως ήταν ήδη πολύ αργά. Ήταν η πιο τρομακτική εμπειρία της ζωής μου», υπογραμμίζει ο 41χρονος Βρετανός.

Περισσότεροι από 29.000 άνθρωποι σε ολόκληρο το Ηνωμένο Βασίλειο έχουν προσβληθεί από τον Covid-19, αν και πιστεύεται ότι στην πραγματικότητα έχουν μολυνθεί χιλιάδες περισσότεροι. Η ασθένεια έχει μέχρι στιγμής σκοτώσει 2.352 άτομα στη χώρα.

Ανάμεσά τους και ένα 13χρονο αγόρι που άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο «Κings College». Πρόκειται για το νεότερο θύμα του κορωνοϊού στο Ηνωμένο Βασίλειο. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Mirror», o Ismail Mohamed Abdulwahab, από το Μπρίξτον, έφυγε από τη ζωή χωρίς καν να έχει τα μέλη της οικογένειας του κοντά του.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 13:29