search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20
MENU CLOSE

Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ: Πέθανε από κορωνοϊό ο θρύλος της τζαζ

02.04.2020 07:33
Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ: Πέθανε από κορωνοϊό ο θρύλος της τζαζ - Media

 

Ο Έλις Μαρσάλις Τζούνιορ, Αμερικανός πιανίστας τζαζ από τη Νέα Ορλεάνη, πέθανε το βράδυ της Τετάρτης από επιπλοκές του κορονοϊού, επιβεβαίωσε με δήλωσή του ο γιος του, Μπράνφορντ Μαρσάλις.  Ήταν 85 ετών.

Εκτός από τη δική του εξέχουσα μουσική καριέρα, ο Έλις Μαρσάλις Τζ. βοήθησε να ανοίξει ο δρόμος για τέσσερις από τους γιους του, Γουίντον, Μπράνφορντ, Ντελφέγιο και Τζέισον να εισέλθουν στη μουσική βιομηχανία.

Ο Γουίντον είναι τρομπετίστας, καλλιτεχνικός διευθυντής και διευθύνων σύμβουλος της Τζαζ στο  Lincoln Center (Κέντρο για τις Παραστατικές Τέχνες). Ο Μπράνφορντ παίζει το σαξόφωνο. Ο Ντελφέγιο παίζει τρομπόνι και ο Τζέισον τύμπανα.

«Ο μπαμπάς μου ήταν ένας γίγαντας της μουσικής και δάσκαλος, αλλά ένας ακόμη σπουδαιότερος πατέρας. Έδωσε ό, τι είχε για να μας κάνει τους καλύτερους που θα μπορούσαμε να γίνουμε. Και  να αναφέρω τον φίλο μου και καθηγητή Νομικής του Χάρβαρντ, Ντέιβιντ Ουίλκινς, ο οποίος μόλις μου έστειλε το ακόλουθο κείμενο: “ Μπορούμε όλοι να θαυμάζουμε το απόλυτo θάρρος ενός ανθρώπου που πίστευε ότι μπορούσε να διδάξει στα μαύρα αγόρια του να είναι άριστα σε έναν κόσμο που απέρριπτε αυτήν την πιθανότητα και στη συνέχεια να τα παρακολουθεί να επαναπροσδιορίζουν τι σημαίνει αριστεία για πάντα”» αναφέρει ο Μπράνφορντ Μαρσάλις στη δήλωσή του που δημοσίευσε το Variety.

Πηγή: ΑΠΕ- ΜΠΕ 
 

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:20