search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Ναυάγησε το deal Σαββίδη-Στέγγου για το Πόρτο Καρράς

02.04.2020 10:19
Ναυάγησε το deal Σαββίδη-Στέγγου για το Πόρτο Καρράς - Media

 

Η τελευταία προσφορά η οποία, σύμφωνα με πληροφορίες, έλαβε υπόψη της τις ζοφερές εκτιμήσεις για τον τουριστικό τομέα, λόγω της πανδημίας του κορονοϊού, έδωσε τη χαριστική βολή στις διαπραγματεύσεις μεταξύ της Belterra Investments του ομίλου Ιβάν Σαββίδη και της Τεχνικής Ολυμπιακής της οικογένειας Στέγγου για την εξαγορά του Πόρτο Καρράς.

Πληροφορίες του Mononews.gr αναφέρουν ότι οι διαπραγματεύσεις δεν πάνε καλά είχαν υπάρξει από τις αρχές του έτους. Επίσημα οι δύο πλευρές είχαν ανακοινώσει την υπογραφή προσυμφώνου για διαπραγματεύσεις για το Πόρτο Καρράς πέρσι τον Νοέμβριο και για ένα χρονικό διάστημα στη συνέχεια οι πληροφορίες ανέφεραν ότι ήταν θέμα χρόνου να κλείσει η συμφωνία. Ωστόσο, η αρχική προσφορά δεν ικανοποίησε την πλευρά Στέγγου, οι διαπραγματεύσεις συνεχίστηκαν, χωρίς εν τέλει να υπάρξει αίσιο τέλος.

Οι δύο πλευρές πάντως αφήνουν ανοιχτό το ενδεχόμενο οι διαπραγματεύσεις να συνεχιστούν όταν τελειώσει η κρίση με τον κορονοϊό.

Υπενθυμίζεται ότι η Τεχνική Ολυμπιακή βρίσκεται υπό πίεση έχοντας ουσιαστικά ως βασικό asset το Πόρτο Καρράς το οποίο έβαλε ως εγγύηση (συγκεκριμένα την εταιρεία στην οποία ανήκει) για το ομολογιακό δάνειο των 45 εκατ. ευρώ διάρκειας 30 μηνών που έχει υπογράψει με το distress επενδυτικό κεφάλαιο Fortress. Το επιτόκιο δεν έχει ανακοινωθεί, αλλά όπως εκτιμάται δεν είναι αμελητέο.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 08:20