search
ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:04
MENU CLOSE

Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές

02.04.2020 10:25
Ανοδικά κινούνται οι ευρωπαϊκές χρηματαγορές - Media

 

Οι ευρωπαϊκές μετοχές ανέκαμψαν σήμερα στην έναρξη της συνεδρίασης, χάρη στην άνοδο των μετοχών ενέργειας εν μέσω ελπίδων για ανακωχή στον πόλεμο τιμών πετρελαίου μεταξύ της Σαουδικής Αραβίας και της Ρωσίας αλλά οι ανησυχίες για την πανδημία του κορωνοϊού συνεχίζουν να κυριαρχούν στην αγορά ενόψει μιας ακόμα αναμενόμενης αύξησης των αιτήσεων για επιδόματα ανεργίας στις ΗΠΑ.

Ο πανευρωπαϊκός δείκτης STOXX 600 σημείωσε άνοδο 0,6% στις 10:04 ώρα Ελλάδας, με τις μετοχές των Royal Dutch Shell, Total SA και BP να καταγράφουν άλμα μεταξύ 3,3% και 5,0%.

Ο ευρύτερος δείκτης των μετοχών ενέργειας σημείωσε άνοδο 3,7%.

Με τα αυστηρά μέτρα περιορισμού να παραλύουν την επιχειρηματική δραστηριότητα, οι νέες αιτήσεις για επίδομα ανεργίας στις ΗΠΑ αναμένεται ότι αυξήθηκαν στο εποχικά προσαρμοσμένο επίπεδο των 3,5 εκατομμυρίων για την εβδομάδα έως τις 28 Μαρτίου, με κάποιες εκτιμήσεις να φθάνουν έως και τα 5,25 εκατομμύρια.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 23.04.2024 13:00