search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:28
MENU CLOSE

Και εγένετο… sexting

05.07.2012 12:57
Και εγένετο… sexting  - Media

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Οι συνεχείς εξελίξεις στην τεχνολογία φέρνουν και νέες μόδες. Η τελευταία που εξελίσσεται με ραγδαίους ρυθμούς στις ΗΠΑ και είναι αρκετά ανησυχητική ονομάζεται sexting. Είναι μια λέξη που προέρχεται από το sex και το texting (το γραπτό μήνυμα στο κινητό) και οι έφηβοι το χρησιμοποιούν με όλο και μεγαλύτερο ρυθμό.

Του Θεολόγου Αλεξανδράτου

Το sexting είναι η ουσιαστικά η αποστολή ημίγυμνων (ή και γυμνών) φωτογραφιών καθώς και προκλητικών μηνυμάτων μέσω των κινητών τηλεφώνων.

Σύμφωνα με έρευνες ένα ποσοστό περίπου 20% εφήβων μαθητών λυκείου έχουν στείλει τέτοιες φωτογραφίες σε όλη την χώρα και αυτό βέβαια είναι από μόνο του άκρως ανησυχητικό. Ο έρωτας είναι από τα ωραιότερα πράγματα και σε τέτοιου είδους μορφή, μόνο σωστός δεν είναι. Τα παιδιά δεν πρόκειται να μάθουν τίποτα αξιόλογο και σωστό με τέτοιο τρόπο και το μόνο που μπορούν να πετύχουν είναι είτε ανεπιθύμητες εγκυμοσύνες είτε άλλες δυσάρεστες καταστάσεις.

Ακόμη και στην συντηρητική πολιτεία του Τέξας, τα πράγματα έχουν ξεφύγει. Το 57% των μαθητών είπε πως τους ζητήθηκε να στείλουν μια γυμνή φωτογραφία τους από κάποιους άλλους μαθητές και σχεδόν οι μισοί (το 28%) το έκαναν.

Το πράγμα δουλεύει σε στιλ «δείξε μου το δικό σου να σου δείξω το δικό μου» αλλά αν αυτό για τα αγόρια φαντάζει φυσιολογικό, για τα κορίτσια δείχνει τουλάχιστον προσβλητικό. Όχι μόνο όσον αφορά τη φήμη τους («καλύτερα να σου βγει το μάτι παρά το όνομα») αλλά και γιατί έτσι, σύμφωνα με τους ερευνητές, κινδυνεύουν να μπλέξουν με ναρκωτικά ή αλκοόλ ή με πολλαπλούς ερωτικούς συντρόφους.

Και αν αυτά τα κάνεις στα 25 ή στα 30 σου, δικαίωμα σου. Στα 14 και στα 15 όμως τι ξέρει ένα κορίτσι;

Οι αρχές προβληματίζονται πολύ με την ραγδαία αύξηση του sexting στις ΗΠΑ και προσανατολίζονται στο να διώκουν ποινικά όσους το κάνουν αφού η αποστολή και η λήψη γυμνών φωτογραφιών από ανήλικους υπάγονται στους νόμους περί παιδικής πορνογραφίας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 10:26