29/10/2020 21:55:37

Νωρίτερα και τμηματικά θα καταβληθούν οι συντάξεις του Μαΐου

Συντάξεις Ιουλίου: Πότε θα καταβληθούν - Αναλυτικά οι ημερομηνίες - Media
 
Νωρίτερα και τμηματικά θα καταβληθούν σε 2,4 εκατ. συνταξιούχους οι συντάξεις Μαΐου, για την καλύτερη εξυπηρέτηση των συνταξιούχων και την αποφυγή συνωστισμού στα ΑΤΜ και στις τράπεζες.
 
Το μεγαλύτερο πρόβλημα όσον αφορά στη μαζική προσέλευση των δικαιούχων αναμένεται να το αντιμετωπίσει η Εθνική Τράπεζα, μέσω της οποίας χορηγούνται 1 εκατ. συντάξεις.
 
Όπως δήλωσε νωρίτερα σήμερα ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης, θα δοθούν και αυτό τον μήνα νωρίτερα οι συντάξεις, στις ίδιες ημερομηνίες με εκείνες του Μαρτίου.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, οι συντάξεις του μηνός Μαΐου θα καταβληθούν στους συνταξιούχους του πρώην ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ και πρώην ΟΓΑ την Παρασκευή 24 Απριλίου.
 
Οι συντάξεις του Δημοσίου θα καταβληθούν την Δευτέρα 27 Απριλίου 2020, ενώ οι συντάξεις των μισθωτών, δηλαδή των συνταξιούχων που προέρχονται από το τ.ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τ.ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, τ.ΝΑΤ, τ.ΕΤΑΤ, Τράπεζες, ΔΕΗ, ΟΤΕ, θα καταβληθούν τελικά την Τετάρτη 29 Απριλίου.
 
Την Πέμπτη 30 Απριλίου πληρώνονται όλα τα επιδόματα του ΟΠΕΚΑ, ενώ το ΕΤΕΑΕΠ θα καταβάλει τις επικουρικές συντάξεις Μαΐου 2020 κανονικά, την Τρίτη 5 Μαΐου 2020.
 
Όπως αναφέρουν πηγές του ΕΦΚΑ, η προπληρωμή των συντάξεων ήταν αδύνατον να γίνει τη Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς θα έπρεπε να πραγματοποιηθεί μέχρι τις 17 Απριλίου, αρκετά νωρίτερα από τις κανονικές ημερομηνίες πληρωμών.
 
Πληροφορίες: insider.gr

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.