27/01/2021 08:53:35

Ανησυχητική αποκάλυψη Τσιόδρα: Ο κορωνοϊός μπορεί να προκαλέσει εγκεφαλικές βλάβες

Να φοράμε ή να μη φοράμε μάσκες; - Η απάντηση του Τσιόδρα - Media
 
Προβληματισμό προκαλούν οι αποκαλύψεις που έκανε ο λοιμωξιολόγος Σωτήρης Τσιόδρας κατά την ενημέρωση για την πορεία του κορωνοϊού στην Ελλάδα, σχετικά με τις αποκαλύψεις των νευρολόγων ότι το Covid-19 αφήνει σοβαρές βλάβες στον εγκέφαλο.
 
Όπως είπε ο Σ. Τσιόδρας, πέρα από τους πνεύμονες, την καρδιά, φαίνεται ότι ο κοροναϊός μπορεί να προκαλέσει και φλεγμονή στον εγκέφαλο. Παράλληλα, επικαλέστηκε τις επιστημονικές εξελίξεις οι οποίες καταγράφουν την άποψη νευρολόγων από όλο τον κόσμο, που αναφέρουν τις εγκεφαλικές βλάβες που αφήνει ο ιός σε μια μερίδα ασθενών, όπως παρατηρήθηκε.
 
Ειδικότερα, ο κ. Τσιόδρας ανέφερε σχετικά με την έρευνα των νευρολόγων : «Πέρα από τα βασικά συμπτώματα, βήχας, πονόλαιμος, δύσπνοια, ορισμένοι ασθενείς παρουσιάζουν δυσλειτουργία στην διανοητική τους ικανότητα. Σύγχυση, λήθαργο, επιληψία, ακόμη και εγκεφαλικό επεισόδιο. Αυτά, συν την διαταραχή της οσμής και της γεύσης που όλο και περισσότερο αναφέρονται στη σχετική βιβλιογραφία. Τα νευρολογικά σύνδρομα φαίνεται ότι αναφέρονται σε προσβολή του εγκεφάλου και των νεύρων του, από τον ιό. Δηλαδή μια εγκεφαλοπάθεια. Αναφέρεται σε έως και το 15% σε σοβαρά ασθενείς».
 
Όπως τόνισε ο κ. Τσιόδρας, είναι γνωστό σε εμάς τους λοιμωξιολόγους, ότι ένας ιός μπορεί να προσβάλει τον εγκέφαλο και να κάνει κι εκεί φλεγμονή, αντίστοιχα μ’ αυτή που προκαλεί σε άλλα όργανα, όπως ο πνεύμονας». Όπως διευκρίνισε παρόμοια φαινόμενα υπάρχουν και στη γρίπη και εντοπίζονται κυρίως σε ηλικιωμένους. Τέλος, σημείωσε ότι ειδική ερευνητική ομάδα της χώρας ήδη μελετά τέτοια φαινόμενα.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.