03/06/2020 01:21:41

Τριάντα σκάφη αναψυχής από Γαλλία καταπλέουν σε λιμάνι της Αττικής

Τριάντα σκάφη αναψυχής από Γαλλία καταπλέουν σε λιμάνι της Αττικής - Media

 

Σε λιμάνι της Αττικής, που αναμένεται να γίνει γνωστό πιθανότατα αύριο, θα μπορέσουν να καταπλεύσουν τις επόμενες ώρες τα 30 περίπου νεότευκτα σκάφη αναψυχής, που είχαν ξεκινήσει από την βορειοδυτική Γαλλία με προορισμό την Ελλάδα, αλλά δεν μπορούσαν έως τώρα να προσεγγίσουν κάποιο ελληνικό λιμάνι λόγω των περιοριστών μέτρων για την εξάπλωση της πανδημίας του κορονοϊού.

Σύμφωνα με πληροφορίες ο υπουργός Ναυτιλίας Γιάννης Πλακιωτάκης για το θέμα είχε επικοινωνία με τη Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας και τον ΕΟΔΥ όπου δόθηκε το "πράσινο φως" τα σκάφη αυτά να μπορέσουν να προσεγγίσουν σε ένα συγκεκριμένο λιμάνι της Αττικής καθώς η παραμονή τους εκτός λιμένα για περαιτέρω χρονικό διάστημα, λόγω απρόβλεπτων καιρικών συνθηκών, συνιστά κίνδυνο για την υγεία και την ασφάλεια των πληρωμάτων αλλά και των σκαφών. Για όσο διάστημα υπάρχουν τα περιοριστικά μέτρα τα πληρώματα των σκαφών αυτών θα είναι σε καραντίνα μέσα στα σκάφη.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα σκάφη αυτά παραγγέλθηκαν το 2018 και χρηματοδοτήθηκαν από το ΕΣΠΑ.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.