search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25
MENU CLOSE

Ο «πόλεμος» συνεχίζεται: η Huawei πιέζει την Google να εντάξει τις εφαρμογές της στο AppGallery

02.04.2020 17:44
Ο «πόλεμος» συνεχίζεται: η Huawei πιέζει την Google να εντάξει τις εφαρμογές της στο AppGallery - Media
 
Παρά τις τεράστιες προσπάθειες που καταβάλει για να στήσει τις δικές της εναλλακτικές υπηρεσίες αντί αυτών της Google, η Huawei αναγνωρίζει πως είναι εξαιρετικά δύσκολο να φτάσει στα προηγούμενα επίπεδα πωλήσεων διότι η πλειοψηφία των χρηστών δεν είναι έτοιμη για μια ψηφιακή ζωή χωρίς τη Google.
 
Είναι κρίμα να βλέπουμε τόσο προηγμένα smartphones, όπως οι σειρές Huawei Mate 30 και Huawei P40, που αρκετοί χαρακτηρίζουν ως τις κορυφαίες προτάσεις στον κόσμο του Android OS, να μην έχουν πρόσβαση σε βασικές υπηρεσίες όπως Google Search, YouTube, Gmail και Google Maps.
 
Γι’ αυτό, λοιπόν, η κινέζικη εταιρεία αναζητά τρόπους για να βρει μια λύση που δεν θα είναι ημίμετρο, ούτε θα φέρνει τις εφαρμογές της Google μέσω…Τρικάλων. Και ίσως να τα καταφέρει, αν βάλει το χεράκι της και η ίδια η Google. Σύμφωνα με δηλώσεις του κ. Eric Xu (Rotating Chairman, Huawei), στο δίκτυο CNBC, η λύση θα μπορούσε να έρθει με αντίστροφο τρόπο: να καταθέσει η ίδια η Google τις εφαρμογές της στο κατάστημα AppGallery, όπως δηλαδή τις έχει φέρει στο App Store της Apple!
 
Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι η Google θέλει να συνεργαστεί με τη Huawei, μιας και οι συσκευές της τελευταίας χρησιμοποιούνται από δεκάδες εκατομμύρια χρήστες παγκοσμίως. Το πρόβλημα, ωστόσο, είναι αν θα υπάρξουν αντιδράσεις από την κυβέρνηση των ΗΠΑ σε ένα τέτοιο ενδεχόμενο.
 
Σε ό,τι αφορά την κόντρα των ΗΠΑ με τη Huawei και τα επικείμενα νέα μέτρα που ετοιμάζονται από την κυβέρνηση Trump με σκοπό να κοπεί η προμήθεια chipsets προς την κινέζικη εταιρεία, ο κ. Xu, εξέφρασε την άποψη ότι η κυβέρνηση της Κίνας δεν πρόκειται να κάτσει με σταυρωμένα τα χέρια για να παρακολουθεί άπραγη τη σφαγή της Huawei. Είναι χαρακτηριστική η φράση που χρησιμοποίησε:
 
Αν (οι ΗΠΑ) ανοίξουν το κουτί της Πανδώρας, τότε θα ακολουθήσει μια καταστροφική αλυσιδωτή αντίδραση σε παγκόσμιο επίπεδο και δεν θα πέσει μόνο η Huawei.
Ουσιαστικά, ο κ. Xu δηλώνει σίγουρος πως θα υπάρξουν αντίποινα από πλευράς Κίνας, χωρίς να αναφέρεται σε κάτι συγκεκριμένο. Ειδικά, όμως, για την αγορά των chipsets, πιστεύει ότι σε περίπτωση που ισχύσουν τα νέα μέτρα, τότε θα βρεθούν άλλες εταιρείες που θα μπορέσουν να τα κατασκευάσουν για λογαριασμό της Huawei.
 
Πηγή: TechGear
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 08:25