search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:07
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Πανδημία απολύσεων – 6,5 εκατ. αιτήσεις ανεργίας σε μια εβδομάδα

03.04.2020 07:55
Κορωνοϊός-ΗΠΑ: Πανδημία απολύσεων - 6,5 εκατ. αιτήσεις ανεργίας σε μια εβδομάδα - Media

 

Περισσότεροι από 6,65 εκατομμύρια άνθρωποι, την περασμένη εβδομάδα, υπέβαλαν σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία στις ΗΠΑ αίτηση για ανεργία στις ΗΠΑ, κάτι που υποδηλώνει τις καταστροφικές οικονομικές επιπτώσεις της πανδημίας Covid-19 στην αμερικανική οικονομία.

Επιπλεόν, περίπου 3,3 εκατομμύρια είχαν καταθέσει για ανεργία την προπροηγούμενη εβδομάδα, με αποτέλεσμα οι συνολικές απαιτήσεις να φθάσουν τα 9,95 εκατομμύρια για τις δύο εβδομάδες.

Περισσότεροι άνθρωποι υπέβαλαν αίτηση για ανεργία τις τελευταίες δύο εβδομάδες από ό, τι κατατέθηκαν τους τελευταίους 10 μήνες.

«Είμαστε στο έλεος του ιού», δήλωσε ο William Rodgers, πρώην επικεφαλής οικονομολόγος του Αμερικανικού Υπουργείου Εργασίας.

Ο Rodgers υπολογίζει ότι η ανεργία, που τον Φεβρουάριο ήταν στις ΗΠΑ στο 3,5%, έχει ήδη φτάσει το 17% σε μόλις δύο εβδομάδες και τα ποσοστά για τους Αφροαμερικανούς έχουν αυξηθεί στο 19% από 5,8%.

Την Παρασκευή, όπως αναφέρει ο Guardian, το Γραφείο Στατιστικών Εργασίας θα κυκλοφορήσει την πρώτη μηνιαία έκθεση για την απασχόληση από τότε που η κρίση του κορωνοϊού έπληξε τις ΗΠΑ.

Αναμένεται να δείξει την πρώτη αύξηση της ανεργίας μετά από εννέα χρόνια.

Τα στοιχεία συγκεντρώθηκαν στα μέσα του περασμένου μήνα, ενώ ακολούθησαν και άλλες χιλιάδες απολύσεις από General Electric, Macy’s, Marriott κα.

Οι οικονομολόγοι προβλέπουν αύξηση της ανεργίας κατά 4%, από 50 έτη χαμηλότερα κατά 3,5% το Φεβρουάριο και καταλήγοντας σε 113 μήνες ανάπτυξης στην αγορά εργασίας. Ο αριθμός αυτός πιθανόν να αναθεωρηθεί απότομα προς τα πάνω τον επόμενο μήνα, όταν υπάρχουν περισσότερα δεδομένα.

Παράλληλα με το ποσοστό ανεργίας 19% για τους Αφροαμερικανούς, ο Rodgers υπολογίζει ότι το ποσοστό ανεργίας στους λατίνους εργαζόμενους έχει αυξηθεί στο 17% από 4,4%

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 15:07