search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:59
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Νεκρός στην Ιταλία και ο θρύλος της μόδας Σέρτζιο Ρόσι

03.04.2020 14:09
Κορωνοϊός: Νεκρός στην Ιταλία και ο θρύλος της μόδας Σέρτζιο Ρόσι - Media
 
Ο Σέρτζιο Ρόσι, ιδρυτής της ομώνυμης μάρκας πολυτελών παπουτσιών, έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 84 ετών εξαιτίας του κορονοϊού, όπως ανακοινώθηκε την Παρασκευή από τη δημαρχία της γενέτειράς του κοντά στην Τσεζένα, στη βόρεια Ιταλία, όπου νοσηλεύθηκε επί μακρό χρονικό διάστημα.
 
“Είναι μιά τεράστια απώλεια για την κοινότητά μας”, δήλωσε στο Facebook, η δήμαρχος του Σαν Μάουρο Πάσκολι, Λουτσιάνα Γκαρμπούλια, υπογραμμίζοντας πως “ο μεγάλος αυτός επιχειρηματίας έδωσε δουλειά” σε τόσους κατοίκους της γενέτειράς του, όπου το 1951 είχε πρωτανοίξει τη γραμμή παραγωγής του.
 
Στο σχετικό video που ανήρτησε η δήμαρχος τονίζει πως “θλίβεται για τον τρόπο που μας άφησε” κι εκφράζει επίσης τη λύπη της που λόγω των μέτρων περιορισμού μετακίνησης που ισχύουν στην πόλη “δεν μπορούμε να του αποδώσουμε τις τιμές” που του αξίζουν στην κηδεία του. Παρόλα αυτά, η πόλη κήρυξε την προσεχή Κυριακή (5/4) ως ημέρα πένθους στη μνήμη του.
 
Σημειώνεται πως το 1999, η Gucci Group -μέσω του τμήματος Luxe της PPR, που αργότερα έγινε Kering- είχε εξαγοράσει το 70% της μάρκας Sergio Rossi για περίπου 96 εκατ. δολάρια και στη συνέχεια εξαγόρασε κι από την οικογένεια Ρόσι το υπόλοιπο 30% των μετοχών της το 2005.
 
Το 2015 ο γαλλικός γίγαντας μόδας παραχώρησε την κυριότητα στον επενδυτικό όμιλο Investindustrial του Ιταλού επιχειρηματία Αντρέα Μπονόμι.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 10:55