search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: 10 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα

04.04.2020 06:32
Κορωνοϊός: 10 νεκροί σε ένα 24ωρο στην Ελλάδα  - Media

 

Αν και τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας δείχνουν να φέρνουν για τη χώρα το επιθυμητό αποτέλεσμα ως προς την ταχύτητα διάδοσης της πανδημίας, μέσα σε λιγότερο από ένα μήνα ο κορωνοϊός έχει κοστίσει την ζωή δεκάδων ανθρώπων στην Ελλάδα.

Στις 12 Μαρτίου σημειώθηκε ο πρώτος θάνατος στην χώρα μας και έκτοτε μέχρι και χθες βράδυ, μέσα σε 23 ημέρες οι νεκροί έχουν φτάσει τους 63. Με μέσο όρο πάνω από 2,7 ανθρώπινες απώλειες ανά ημέρα. Και μάλιστα με την συχνότητα των θανάτων να ανεβαίνει ανά ημέρα, καθώς μόνο χθες είχαμε 10 θανάτους.

Ο συνολικός αριθμός των κρουσμάτων ανέρχεται σε 1.613 (ημερήσια μεταβολή +6,5%), εκ των οποίων 54,4% είναι άνδρες. Ο αριθμός των ασθενών που νοσηλεύονται διασωληνωμένοι είναι 92 (76,9% άνδρες).

Οι νομοί στους οποίους δεν υπάρχει επισήμως επιβεβαιωμένο κρούσμα (όπως εξάγεται από τον χάρτη που δημοσίευσε ο ΕΟΔΥ) είναι οι εξής: Γρεβενών, Καρδίτσας, Ευρυτανίας, Αιτωλοακαρνανίας, Φωκίδας.

Αρνητικό ρεκόρ ημέρας για την Ελλάδα

ρνητικό είναι το ρεκόρ που καταγράφηκε στη χώρα μας από τους θανάτους λόγω του κορωνοϊού. Κι αυτό γιατί το βράδυ της Παρασκευής έγιναν γνωστοί ακόμη τρεις θάνατοι, με αποτέλεσμα μέσα σε ένα 24ωρο να έχουμε ήδη 9 θανάτους και μέσα σε λίγες ώρες ανακοινώθηκαν άλλοι τρεις. Τα τρία θύματα ήταν ένας 68χρονος που κατέληξε στο νοσοκομείο Αττικόν και δύο γυναίκες ηλικίας 85 και 89 ετών, στην Εορδαία Κοζάνη και την Πτολεμαϊδα.

Ενας 41χρονος άνδρας με σοβαρό υποκείμενο νόσημα υπέκυψε στον Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο της Πάτρας, ενώ θετική στον ιό είναι και η σύζυγός του.

Ετσι, ο αριθμός των ανθρώπων που κατέληξαν από τον covid-19 μέχρι και το βράδυ της Παρασκευής ήταν 63.

Οι ανακοινώσεις του Σωτήρη Τσιόδρα

Νωρίτερα, ο Σωτήρης Τσιόδρας είχε ανακοινώσει ότι οι θάνατοι είχαν φτάσει τους 59 από την πανδημία του νέου κορονοϊού στην Ελλάδα: το 24ωρο από τις έξι το απόγευμα της Πέμπτης έως τις έξι το απόγευμα της Παρασκευής είχαν χαθεί έξι άνθρωποι. Παράλληλα, όπως είχε αναφέρει ο εκπρόσωπος του υπουργείου Υγείας στην ενημέρωση για τον νέο κορονοϊό, επιβεβαιώθηκαν άλλα 99 κρούσματα στη χώρα μας, με τον αριθμό να έφτανε μέχρι τότε στα 1.613.

Ο κ. Τσιόδρας γνωστοποίησε πως 335 από τα κρούσματα σχετίζονταν με κάποιο ταξίδι στο εξωτερικό, ενώ 563 θεωρούνταν σχετικά με άλλο επιβεβαιωμένο κρούσμα. Διασωληνωμένα ήταν 92 άτομα, 23 εκ των οποίων γυναίκες. Η μέση ηλικία των διασωληνώμενων είναι τα 66 έτη. Το 70% έχει κάποιο υποκείμενο νόσημα ή είναι ηλικιωμένοι. 11 άτομα έχουν βγει από τις ΜΕΘ και η μέλη ηλικία τους είναι τα 66 έτη.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 14:36