search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42
MENU CLOSE

Μέχρι τις 27 Απρίλη οι περιορισμοί κυκλοφορίας – Τσιόδρας: Άλλοι 9 νεκροί – Τι είπε για τις μάσκες-κλιματιστικά

04.04.2020 14:53
Τσιόδρας: Γιατί δεν προκρίνεται το τεστ στους τουρίστες - Τρία νέα κρούσματα στην Ελλάδα αλλά και δύο θάνατοι - Media

 

Άλλους εννέα νεκρούς και εξήντα θανάτους ανακοίνωσε ο Σωτήρης Τσιόδρας.

Για το ζήτημα της χρήσης μάσκας, σημείωσε ότι οι ΗΠΑ πλέον συνιστούν την προαιρετική χρήση καλύμματος του στόματος και της μύτης. Συστήνεται ιδιαιτέρως για χώρους όπως τα σούπερ μάρκετ και τα φαρμακεία.

Ωστόσο, ελλοχεύει κίνδυνος: Σωματίδια παγιδεύονται εύκολα στο ύφασμα της μάσκας, και από εκεί είναι εύκολο να μεταφερθούν σε άλλα σημεία του προσώπου.

«Αυτή τη στιγμή σε ανοιχτούς χώρους δεν χρειάζεται μάσκα», ξεκαθάρισε.

Ο Σωτήρης Τσιόδρας ανέφερε ότι κλιμάκιο του υπ. Υγείας βρέθηκε στην Κέα για να εξετάσει τους πρόσφυγες και μετανάστες που βρίσκονται εκεί, οι οποίοι ήταν εξαιρετικά συνεργάσιμοι.

Ο λοιμωξιολόγος εφιστά την προσοχή σε όσους κάνουν αλόγιστα χρήση φαρμάκων, χωρίς συμβουλή ή συνταγή γιατρού.

Εκτίμησε ότι η αλλαγή του καιρού, αν τηρούνται τα απαραίτητα μέτρα, δεν θα επηρρεάσει τη διασπορά του ιού, ενώ για τα κλιματιστικά σημείωσε ότι πρόκειται για ένα ζήτημα που βρίσκεται υπό μελέτη. Ο συχνός αερισμός του χώρου αποτελεί μια πολύ βοηθητική πρακτική, είπε. 

Σημείωσε ότι πρέπει να είμαστε εξαιρετικά προσεκτικοί στη χρήση προϊόντων χλωρίνης.

Έχουμε επάρκεια τεστ, θα θέλαμε να έχουμε και τις επόμενες εβδομάδες, σημείωσε ο Σ. Τσιόδρας, ενώ ανέφερε ότι στρατηγική μαζικού εργαστηριακού ελέγχου θα λάβει χώρα μόλις αρθούν τα περιοριστικά μέτρα. “Δεν πρόκειται μόνο για επάρκεια στη διάγνωση αλλά και στην πιστοποίηση της ανοσίας είπε. 

Ήταν μια έκπληξη αυτός ο ιός, είπε ο κ. Τσιόδρας, καθώς από την επιστημονική κοινότητα μεγαλύτερος κίνδυνος θεωρούταν ο ιός της γρίπης. Πρόκειται για αυτόν τον ιό που ο ΠΟΥ είχε ονομάσει “ιό Χ”, είπε. 

Χαρδαλιάς: Παράταση των περιορισμών κυκλοφορίας μέχρι τις 27 Απριλίου στις 06:00

Ο Ν. Χαρδαλιάς ανακοίνωσε την παράταση των περιορισμών στην κυκλοφορία για τρεις εβδομάδες ακόμη, μέχρι τις 27 Απριλίου στις 06:00. Σημείωσε ότι αναστέλλεται η δυνατότητα υποβολής δήλωσης αλλαγής διεύθυνσης κατοικίας, ενώ ανακοίνωσε ότι σε λειτουργία τίθεται η τηλεφωνική γραμμή 10306 για την ψυχική υγεία. 

Δεν θα παραμείνουμε απαθείς στην αύξηση της κίνησης που καταγράφηκε και σήμερα σε παραδρόμους εθνικών οδών, δήλωσε ο Νίκος Χαρδαλιάς. Αν χαλαρώσουμε, ο ιός θα μας τσακίσε, είπε, προειδοποιώντας ότι η κυβέρνηση θα δείξει μηδενική ανοχή. 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 20:42