search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 21:33
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Βρετανία: Παραμένει στο νοσοκομείο «για όσο χρειαστεί» ο Μπόρις Τζόνσον

06.04.2020 05:26
Εξιτήριο από το νοσοκομείο για τον Μπόρις Τζόνσον – Δεν θα αναλάβει ακόμη καθήκοντα - Media

 

Παραμένει στο νοσοκομείο ο Μπόρις Τζόνσον μετά την εισαγωγή του την Κυριακή το βράδυ, όπως ανέφερε πηγή από το περιβάλλον του.

Ο Βρετανός πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον εισήχθη στο νοσοκομείο για να υποβληθεί σε εξετάσεις, ανακοίνωσε χθες η Ντάουνινγκ Στριτ, διευκρινίζοντας ότι η εισαγωγή γίνεται προληπτικά, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει συμπτώματα του κορωνοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό.

«Μετά τη συμβουλή του γιατρού του, ο πρωθυπουργός εισήχθη απόψε στο νοσοκομείο για εξετάσεις», αναφέρει η ανακοίνωση του πρωθυπουργικού γραφείου.

«Αυτό είναι ένα προληπτικό βήμα, καθώς ο πρωθυπουργός συνεχίζει να έχει επίμονα συμπτώματα κορονοϊού δέκα ημέρες αφότου διαγνώστηκε με τον ιό».

Ο Τζόνσον ευχαρίστησε το προσωπικό του εθνικού συστήματος υγείας (NHS) για το έργο που προσφέρει, σύμφωνα με την ανακοίνωση.

Λίγο νωρίτερα, η βασίλισσα Ελισάβετ Β’ είχε απευθύνει τηλεοπτικό διάγγελμα προς τους Βρετανούς μεσούσης της πανδημίας, σε μια σπάνια από πλευράς της κίνηση.

«Θα νικήσουμε και αυτή η νίκη θα ανήκει σε καθέναν από εμάς», τόνισε.

«Περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10»

Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον “πηγαίνει καλά” και αναμένεται να επιστρέψει σύντομα στο γραφείο του, δήλωσε σήμερα ο υπουργός Στέγασης Ρόμπερτ Τζένρικ μετά την εισαγωγή του βρετανού ηγέτη χθες, Κυριακή, στο νοσοκομείο.

“Θα παραμείνει στο νοσοκομείο όσο χρειάζεται να παραμείνει, όμως άκουσα ότι πηγαίνει καλά και προσδοκώ να τον δω το συντομότερο δυνατόν πίσω στον αριθμό 10 της Ντάουνινγκ Στριτ”, δήλωσε ο Τζένρικ στο ραδιόφωνο του BBC.

“Δεν επρόκειτο για επείγουσα εισαγωγή, έτσι περιμένω ότι θα επιστρέψει σύντομα στον αριθμό 10”, πρόσθεσε ο Τζένρικ αναφερόμενος στο γραφείο και την κατοικία του Τζόνσον στην Ντάουνινγκ Στριτ.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 20:24