search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:45
MENU CLOSE

Β10 κενό ψηφίζουμε ΝΔ κενό ονοματεπώνυμο

06.04.2020 05:16

 

Και ενώ ο κορωνοϊός θερίσει τις ζωές των ανθρώπων και καταστρέφει την οικονομία της χώρας, άρχισαν τα σενάρια για πρόωρες εκλογές. Ποιος θα ήταν ο καλύτερος χρόνος , πως θα ακυρωθεί το σενάριο της απλής αναλογικής και που θα βρεθεί ο Αλέξης  Τσίπρας την επόμενη μέρα.

Τα σενάρια αυτά πυροδοτήθηκαν προφανώς και από τις δημοσκοπήσεις που είδαν  το φως της δημοσιότητας  το τελευταίο διάστημα και που έδειχναν  την κυβέρνηση να προηγείται του ΣΥΡΙΖΑ , είκοσι τρείς  ποσοστιαίες μονάδες ενώ ο Κυριάκος Μητσοτάκης έχει την απόλυτη υπεροχή στο ερώτημα ποιος είναι καταλληλότερος για πρωθυπουργός.

Όπως ήταν λογικό οι δημοσκοπήσεις και όχι τα ευρήματα πυροδότησαν πολλές συζητήσεις καθώς  λογικά  σε τέτοιου είδους κρίσεις  είθισται να  μην γίνονται πολιτικές μετρήσεις. Από την στιγμή μάλιστα που η κυβέρνηση και ο ίδιος ο πρωθυπουργός έχει πει ότι βρισκόμαστε σε πόλεμο – χαρακτήρισε την εξάπλωση του κορονοιού –ασύμμετρη απειλή – πως γίνεται οι πολίτες να ερωτούνται  για το ποιο κόμμα θα ψήφιζαν  εάν γίνονταν  αύριο εκλογές ή ποιον  θεωρούν καταλληλότερο για  πρωθυπουργό κλπ…

Όπως έχει αποδειχθεί άλλωστε  στους πολέμους οι λαοί συσπειρώνονται γύρω από τις κυβερνήσεις. Αυτό δεν χρειαζόταν να μας το πει καμία δημοσκόπηση. Συσπειρώνονται απέναντι στον κοινό εχθρό που έχουν να αντιμετωπίσουν ενώ θέλουν να πιστεύουν ότι στο τιμόνι της χώρας τους βρίσκεται ένας αποφασιστικός ηγέτης.

Περά πάντως από τις δημοσκοπήσεις το ερώτημα είναι πόσο κοντά σε μια εκλογική αναμέτρηση βρίσκεται η χώρα . Κάποιοι  στην ΝΔ ισχυρίζονται ότι οι εκλογές είναι μονόδρομος γιατί μέσα από αυτή την διαδικασία η κυβέρνηση θα τελειώσει  με την απλή αναλογική καθώς  είναι βέβαιο ότι  το κυβερνών κόμμα θα είναι πρώτο  σε μία εκλογική αναμέτρηση .

Μέσα από αυτή την διαδικασία ισχυρίζονται κάποιοι άλλοι  ο Κυριάκος Μητσοτάκης  θα πάρει την έγκριση του ελληνικού λαού για την αλλαγή του οικονομικού προγράμματος. Το έκανε πρώτος ο Αλέξης Τσίπρας αλλά τότε ο ΣΥΡΙΖΑ έλεγε ότι θα σκίσει τα μνημόνια  ενώ εκ των πραγμάτων αναγκάστηκε να φέρει το τρίτο πρόγραμμα.

Φυσικά ο αντίλογος σε αυτό το σενάριο είναι ότι ήδη η ΝΔ έχει αυτοδυναμία και έναν μεγάλο αριθμό βουλευτών -158- που μπορούν να περάσουν τις οποίες αλλαγές χρειάζονται στον προϋπολογισμό. Άρα το ερώτημα που προκύπτει είναι τι είδους μέτρα θέλει να φέρει η κυβέρνηση που γι αυτά θα πρέπει να έχει την έγκριση του ελληνικού λαού; Μιλάμε για ένα το  τέταρτο μνημόνιο και τι βάθος χρόνου θα έχει  αυτό το νέο πρόγραμμα;

Το επόμενο ερώτημα  αφορά τον χρόνο που θα στηθούν οι κάλπες. Μέσα στο καλοκαίρι – όπου ο  τουρισμός θα έχει δεχθεί καίριο πλήγμα  –  οι  επιχειρηματίες θα στραφούν   στους έλληνες  που θα θελήσουν  να απολαύσουν λίγο την ελευθερία τους , να πάνε  σε ένα νησί και να πιουν ένα ποτό δίπλα στην θάλασσα . Όσοι φυσικά από του συμπολίτες μας μέχρι τότε θα  μπορούν να κάνουν έστω μερικές μέρες  διακοπές.

Ακόμα,  με βάση αυτά που λένε  οι επιστήμονες το φθινόπωρο δεν αποκλείεται να υπάρχει και πάλι έξαρση του ιού  αφού μέχρι τότε δεν αναμένεται να έχει βρεθεί  το εμβόλιο για την αντιμετώπιση του κορονοιού.

Το ερώτημα λοιπόν είναι εάν η κυβέρνηση θα πάρει απόφαση να στήσει τους πολίτες στην ουρά για την κάλπη  προκειμένου να πάρει το πράσινο φως για να εφαρμόσει σκληρότερη  οικονομική πολιτική ή έχει κάτι άλλο κατά νου…

Για παράδειγμα  μπορεί  ο Κυριάκος  Πιερρακάκης    να  κάνει το… « θαύμα « του  και από το Β2 –βγαίνω για ψώνια – και το Β6 – πάω βόλτα – να  φτιάξει   μια ηλεκτρονική πλατφόρμα για τις εθνικές εκλογές με τον κωδικό   # Στηρίζουμε την κυβέρνηση Β10 κενό  ψηφίζουμε ΝΔ κενό ονοματεπώνυμο !!!

Το σενάριο μπορεί να μοιάζει  φανταστικό το σύνταγμα πάντως  ούτε επιτρέπει ούτε απαγορεύει την ηλεκτρονική ψηφοφορία… Για την ώρα πάντως #menoumespiti

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 11:45