search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:48
MENU CLOSE

Έκκληση 50 Γερμανών βουλευτών για μεταφορά παιδιών από τους ελληνικούς καταυλισμούς σε χώρες της ΕΕ

06.04.2020 10:41
Έκκληση 50 Γερμανών βουλευτών για μεταφορά παιδιών από τους ελληνικούς καταυλισμούς σε χώρες της ΕΕ - Media

 

Περίπου 50 Γερμανοί χριστιανοδημοκράτες βουλευτές απηύθυναν έκκληση στην πρόεδρο της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν να μεταφερθούν τα παιδιά από τους καταυλισμούς των ελληνικών νησιών σε άλλες χώρες της ΕΕ.

«Λαμβάνοντας υπόψη τον ταχύ ρυθμό εξάπλωσης του κορΩνοϊού επιβάλλεται να μεταφερθούν επειγόντως (σε άλλες χώρες) ανήλικα προσφυγόπουλα» αναφέρουν στην επιστολή τους, η οποία βρίσκεται στη διάθεση του dpa, και επισημαίνουν:

«Πολλά παιδιά υποφέρουν από ψυχικά τραύματα λόγω των εμπειριών τους από τον πόλεμο… Αυτή η κατάσταση δεν μπορεί να μας αφήνει ασυγκίνητους….. είναι απαράδεκτη για εμάς τους Ευρωπαίους. Η Ευρωπαϊκή Ένωση πρέπει να υποστηρίξει την εταίρο μας Ελλάδα και να την ανακουφίσει. Ως εκ τούτου, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή έχει το επείγον καθήκον, αν είναι αναγκαίο σε συνεννόηση με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες- UNHCR, να καταστήσει ταχύτατα δυνατή την μεταφορά των παιδιών από τους υπερπλήρεις καταυλισμούς των ελληνικών νησιών στη Γερμανία και άλλα κράτη μέλη της ΕΕ που έχουν προθυμοποιηθεί να τα δεχτούν».

Πηγή: dpa

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 12:47