search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:54
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Γερμανία – Αυστρία σχεδιάζουν τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων μετά τα μέσα Απριλίου

06.04.2020 11:58
Κορωνοϊός: Γερμανία - Αυστρία σχεδιάζουν τον τερματισμό των περιοριστικών μέτρων μετά τα μέσα Απριλίου - Media

 

Μέτρα που θα επιτρέψουν την επιστροφή της χώρας στην κανονικότητα μετά τις 19 Απριλίου οπότε και λήγουν οι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί, σχεδιάζει η Γερμανία σύμφωνα με έγγραφο του υπουργείου Εσωτερικών που περιήλθε στην κατοχή του πρακτορείου Reuters.

Μεταξύ των μέτρων που προβλέπονται είναι η υποχρεωτική χρήση της μάσκας δημοσίως, οι περιορισμοί στις δημόσιες συναθροίσεις και η γρήγορη ιχνηλάτιση των ατόμων που έχουν μολυνθεί. 

Σύμφωνα με την πρόταση αυτή τα μέτρα θεωρείται ότι θα είναι επαρκή ώστε να διατηρήσουν τον αριθμό των ανθρώπων που μολύνει ένας φορέας του ιού σε κάτω από 1 ακόμη και όταν η δημόσια ζωή αρχίζει σταδιακά να επανέρχεται σε φυσιολογικούς ρυθμούς. 

Για να είναι ωστόσο εφικτό αυτό, σύμφωνα πάντα με το σχετικό έγγραφο,  οι μηχανισμοί που θα χρησιμοποιηθούν θα πρέπει να επιτρέπουν τον εντοπισμό, σε ποσοστό μεγαλύτερο του 80%, των ατόμων με τα οποία ήρθε σε επαφή κάποιος που νοσεί σε διάστημα 24 ωρών από τη διάγνωση. Επίσης, σύμφωνα με τον σχεδιασμό τα σχολεία θα είναι σε θέση να ξανανοίξουν σε περιφερειακό επίπεδο και οι αυστηροί συνοριακοί έλεγχοι θα χαλαρώσουν. 

Αυστρία: Προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων από τις 14 Απριλίου

Ο καγκελάριος της Αυστρίας Σεμπάστιαν Κούρτς ανακοίνωσε ότι σχεδιάζεται η προοδευτική άρση των περιοριστικών μέτρων στην χώρα του από τις 14 Απριλίου, υπό την προϋπόθεση ότι ο πληθυσμός θα συνεχίσει να τηρεί τους κανόνες του lockdown.

Ειδικότερα, η αυστριακή κυβέρνηση σχεδιάζει, εάν όλα πάνε καλά, επαναλειτουργία των μικρότερων καταστημάτων, εμβαδού κάτω των 400 τ.μ. από τις 14 Απριλίου, για να ακολουθήσουν τα μεγάλα καταστήματα και εμπορικά κέντρα από την 1η Μαΐου, δήλωσε ο αυστριακός καγκελάριος κατά την διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Ξενοδοχεία και εστιατόρια σχεδιάζεται να επαναλειτουργήσουν το νωρίτερον στα μέσα του Μαΐου.

Ο Σεμπάστιαν Κουρτς τόνισε ότι η Αυστρία έλαβε εγκαίρως μέτρα, νωρίτερα από τις περισσότερες χώρες, γεγονός που της δίνει την δυνατότητα να ανοίοξει τα καταστήματα νωρίτερα.

Ο υπουργός Υγείας Ρούντολφ Ανσόμπερ διευκρίνισε ότι η υποχρέωση χρήσης προστατευτικής μάσκας επεκτείνεται στα μέσα μεταφοράς και στα καταστήματα όταν θα επαναλειτουργήσουν.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 12:52