search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:50
MENU CLOSE

Cosco: Ενοποιεί την λειτουργία των τριών προβλητών στο λιμάνι του Πειραιά

06.04.2020 12:36
Cosco: Ενοποιεί την λειτουργία των τριών προβλητών στο λιμάνι του Πειραιά - Media

 

Στην λειτουργική ενοποίηση των τριών προβλητών του λιμανιού του Πειραιά υπό την ενιαία διοίκηση της ΣΕΠ προχωρούν οι Κινέζοι της Cosco προκαλώντας την αντίδραση των εργαζόμενων στο λιμάνι.

Ειδικότερα, σύμφωνα με το mononews.gr όπως αναφέρουν η Ομοσπονδία Υπαλλήλων Λιμανιών Ελλάδος (ΟΜΥΛΕ), η Ένωση Μονίμων και Δοκίμων Λιμενεργατών ΟΛΠ κι ο Σύνδεσμος Εποπτών-Αρχιεργατών ΟΛΠ, ο CEO της ΟΛΠ ΑΕ, Fu Chengqiu, με απόφαση του αναθέτει την διοίκηση του ΣΕΜΠΟ της ΟΛΠ ΑΕ στη ΣΕΠ (PCT).

Όπως επισημαίνουν, το νέο οργανόγραμμα δεν τους κοινοποιήθηκε, όπως η διοίκηση όφειλε, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού, αν και οι ίδιοι εν μέσω της πανδημίας, παρά τις ανησυχίες για την υγεία τους, συνεχίζουν να εργάζονται κανονικά, προσπαθώντας να κρατήσουν το λιμάνι λειτουργικό και ανοιχτό.

Τα σωματεία των λιμενεργατών υπενθυμίζουν πως ήδη από τον περασμένο Φεβρουάριο, μόλις πληροφορήθηκαν την πρόθεση της διοίκησης του ΟΛΠ να προχωρήσει στη λειτουργική ενοποίηση των δύο Σταθμών Εμπορευματοκιβωτίων (Σ.ΕΜΠΟ.) του λιμανιού του Πειραιά, επικοινώνησαν μαζί της και εξέφρασαν τη διαφωνία τους.

Στις συναντήσεις που ακολούθησαν, επισήμαναν τα προβλήματα και τους κινδύνους που δημιουργεί η συγκεκριμένη ενέργεια στα εργασιακά τους δικαιώματα.

Εξέφρασαν και εγγράφως τότε τις διαφωνίες τους και επιπλέον στις 26/2/2020 με επιστολή τους προς την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής και προς τις άλλες αρμόδιες αρχές (ΤΑΙΠΕΔ, Ρ.Α.Λ, Δ.Α.Λ, Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς κλπ) είχαν ζητήσει να πάρουν θέση για την απόφαση του δ.σ. του ΟΛΠ να προχωρήσει σε συνέργεια με την ΣΕΠ στον χώρο του Σταθμού Εμπορευματοκιβωτίων (ΣΕΜΠΟ).

Οι λιμενεργάτες εκφράζουν την ανησυχία τους και καλούν τους αρμόδιους φορείς καθώς επίσης και τα πολιτικά κόμματα να πάρουν θέση.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 16:49