search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:38
MENU CLOSE

Κορυφαίος Κινέζος επιστήμονας ειδικός στον κορωνοϊό προς της χώρες της Δύσης: «Πάρτε πραγματικά μέτρα αλλιώς δεν θα μαζεύεται η κατάσταση»

06.04.2020 13:38
Σπάνιες γαίες, η νέα παγκόσμια «σκακιέρα» - Media

 

Ο Δρ Zhong είναι ένα κορυφαίος επιστήμονας από την Κίνα σε θέματα κορωνοϊού. Οι κινέζοι τον ακούνε ευλαβικά και όποτε μιλάει οι δηλώσεις του ακολουθούνται κατά γράμμα. Ο Δρ Zhong προειδοποιεί τις χώρες τις Δύσης: «Εάν θέλετε να μπει τέρμα στον κορωνοϊό είναι η ώρα να κάνετε πραγματικό lockdown και καραντίνες και όχι μέτρα σαν αυτά που παίρνετε τώρα»
Ο 83 χρονος επιδημιολόγος σχολιάζει το τι συμβαίνει στις χώρες της Δύσης, στις ΗΠΑ, τη Γαλλία, την Αγγλία και την Ιταλία και λέει: «Δεν αρκεί μια περιοχή να μπαίνει σε καραντίνα και μέσα στην πόλη να κυκλοφορεί ο κόσμος. Όταν λέμε καραντίνα εννοούμε να μην κυκλοφορεί άνθρωπος έξω. Μόνο έτσι έχουν ελπίδες οι χώρες της Δύσης να τα καταφέρουν»


Ο Δρ Zhong, ηγέτης μιας ομάδας κινέζων εμπειρογνωμόνων που ασχολείται με την κρίση, προέτρεψε την Ευρώπη και τις Ηνωμένες Πολιτείες να υιοθετήσουν αυστηρότερους περιορισμούς μετακίνησης και να σφραγίσουν όχι μόνο ολόκληρες πόλεις αλλά και τον κόσμο στα σπίτια του.  
Η απόφαση της Κίνας να κλειδώσει την Wuhan, όπου πρωτοεμφανίστηκε η πανδημία, λένε οι ειδικοί ότι μπορεί να έχει αποτρέψει 700.000 νέες περιπτώσεις κρουσμάτων κορωνοϊού. Βέβαια δεν είναι λίγοι εκείνοι που έχουν εκφράσει αμφιβολίες για την ακρίβεια των κινεζικών στοιχείων.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27