search
ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:51
MENU CLOSE

Νέο πρόβλημα με τα F-35; – Οι Πεζοναύτες κάνουν «περικοπές» στα stealth μαχητικά

06.04.2020 13:46
f-35-c
 
Οι σχεδιαζόμενες μεταβολές στο δόγμα αξιοποίησης του Σώματος Πεζοναυτών μπορεί να έχουν επιπτώσεις στον τελικό αριθμό μαχητικών F-35 που θα προμηθευτεί. Αν και μεγάλος υποστηρικτής του F-35, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο ίδιος, ο διοικητής των Πεζοναυτών στρατηγός David Berger ξεκαθάρισε ότι θα γίνει περικοπή αεροσκαφών, εφόσον κριθεί λογικό από αναλύσεις.
 
Σύμφωνα με το «Defense News», μία τέτοια ανάλυση αναμένεται να ολοκληρωθεί τους επόμενους μήνες και να οδηγήσει σε περισσότερες αλλαγές. Ήδη έχει αποφασιστεί η μείωση της δύναμης κάθε μοίρας σε 10 από 16 F-35.
 
Ο Berger επανέλαβε πως οι Πεζοναύτες δεν μπορούν να δεσμεύονται σε πολυετή πλάνα προμηθειών, αφού είναι αναγκασμένοι να προσαρμοστούν απέναντι στον αντίπαλο και το επιχειρησιακό περιβάλλον, όπου πρόκειται να γίνει η πρόκληση. Ο ίδιος όμως εγκωμιάζει την ικανότητα του F-35B να επιχειρεί από ημί-προετοιμασμένα αεροδρόμια και πολεμικά πλοία, «ικανότητα που προκαλεί στα αλήθεια προβλήματα σε έναν αντίπαλο», υπογράμμισε χαρακτηριστικά.
 
Σοβαρός παράγοντας για τον τελικό αριθμό των F-35 θα είναι ο αριθμός που θα είναι διαθέσιμος ανά πάσα στιγμή. Αν ο αριθμός είναι μεγάλος, θα αγοραστούν λιγότερα. Αν είναι μικρός, θα αποκτηθούν περισσότερα. Με βάση τον πολυετή υφιστάμενο προγραμματισμό, το Σώμα Πεζοναυτών θα προμηθευτούν 353 F-35B και 67 F-35C.
 
Πηγή: onalert.gr / PD
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΕΤΑΡΤΗ 24.04.2024 11:48