search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:17
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Ανάλυση-σοκ από νοσοκόμα – Μπορούμε να κολλήσουμε ακόμα κι αν φοράμε γάντια (Video)

06.04.2020 14:40
Κορωνοϊός: Ανάλυση-σοκ από νοσοκόμα - Μπορούμε να κολλήσουμε ακόμα κι αν φοράμε γάντια (Video) - Media
 
Προσπαθώντας να επιβραδύνουν την πανδημία του κορονοϊού, οι χώρες λαμβάνουν συνεχώς μέτρα απαγόρευσης ή περιορισμού, ενώ η γενική οδηγία «μείνετε σπίτι» έχει βάλει σε καραντίνα εκατομμύρια πολίτες παγκοσμίως. Αυτό ωστόσο δεν σημαίνει ότι οι άνθρωποι, ακόμη και εκείνοι που έχουν κάθε καλή πρόθεση να συμμορφωθούν στις υποδείξεις μπορούν να εκτεθούν στον ιό.
 
Σε μια πρόσφατη επίσκεψή της σε κατάστημα για να προμηθευτεί τα απαραίτητα, η Μόλι Λίξι, πρώην νοσοκόμα επειγόντων περιστατικών στο Μίσιγκαν, παρατήρησε πολλούς ανθρώπους να φορούν γάντια, γεγονός που βρήκε υπέροχο. Δυστυχώς αυτό δεν σημαίνει ότι απέφευγαν τις μολύνσεις. Μέσω ενός βίντεο στο Facebook αποφάσισε να δείξει πόσο γρήγορο και εύκολο είναι να μεταδοθούν τα μικρόβια σε ένα οπωροπωλείο.
 
«Έβαφα κάποια αντικείμενα στο σπίτι και τότε μου ήρθε η ιδέα ότι η μπογιά μπορεί να γίνει ένα τέλειο μέσο για να το εξηγήσω (σ.σ. τη μόλυνση)», λέει στο CNNi. «Με τρομοκρατεί το γεγονός ότι οι άνθρωποι θεωρούν ότι είναι ασφαλείς μόνο επειδή φορούν γάντια χωρίς να σκέφτονται ότι την ίδια στιγμή να κάνουν κακό τόσο στον εαυτό τους όσο και στους άλλους», τονίζει. Γνωρίζουμε ήδη ότι ο κορονοϊός διαδίδεται μέσω του φτερνίσματος και του βήχα, ωστόσο νέες μελέτες δείχνουν ότι μπορεί να μεταδοθεί και μέσω της ομιλίας, ακόμη ίσως και μέσω της αναπνοής, γεγονός που κάνει τη μεταφορά των μικροβίων από αντικείμενο σε αντικείμενο πολύ ευκολότερη.
 
Στο βίντεό της, η Λίξι προσποιείται ότι πηγαίνει στο σούπερ μάρκετ και αρχίζει τα ψώνια της βάζοντας τα γάντια της. Μετά παίρνει το κινητό της από το αυτοκίνητο, καθαρίζει μια τσάντα για τα ψώνια και αρχίζει τις αγορές της. Χρησιμοποιώντας τη βαφή που είχε για να βάψει τα έπιπλα του σπιτιού της, η νοσοκόμα επαναλαμβάνει τις κινήσεις που κάνουμε όλοι κάνοντας τις αγορές μας, και με τις οποίες άθελά μας μεταφέρουμε μικρόβια στο πρόσωπό μας, τις επιφάνειες του καταστήματος και στα προϊόντα που τελικά θα καταλήξουν σε άλλους καταναλωτές.
 

Φορώντας τα γάντια μου αισθάνομαι ασφαλής» λέει στο βίντεο. «Αλλά καθώς ψωνίζω το κινητό μου χτυπά, επομένως το αγγίζω με τα χέρια μου». Το μήνυμα της νοσοκόμας; «Δεν έχει κανένα νόημα να φοράτε γάντια, αν δεν πλύνετε τα χέρια σας κάθε φορά που αγγίζετε κάτι», λέει στο βίντεο. Κι αυτό γιατί ό,τι κι αν έχουν αγγίξει τα γάντια θα πάει στο κινητό μας τηλέφωνο, που έχει επάνω θα ταξιδέψουν στο χέρι μας αμέσως μόλις βγάλουμε τα γάντια.
 
Αυτή τη στιγμή η Λίξι εργάζεται σε κλινική, αν όμως συνεχιστεί η εξάπλωση του ιού στην περιοχή της, θα επιστρέψει στο νοσοκομείο. Δεν είναι η μόνη εργαζόμενη στον κλάδο της υγείας που καταφεύγει στα κοινωνικά μέσα για να ενημερώσει σχετικά με τον τρόπο μετάδοσης του κορονοϊού. Όλο και περισσότεροι γιατροί και νοσοκόμοι χρησιμοποιούν τις πλατφόρμες επικοινωνίας για να βοηθήσουν τους χρήστες.
 
Πηγή: ethnos.gr
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:10