search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Παράταση της καραντίνας στο χωριό Εχίνος της Ξάνθης

06.04.2020 15:18
Χαρδαλιάς: «Take away» ποτά και «άτυπα» πάρτι, απλώς απαγορεύονται - Media

 

Οι πρώτες εβδομάδες εφαρμογής των μέτρων δείχνουν ότι ο στόχος επιτυγχάνεται, ανέφερε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας και Διαχείρισης Κρίσεων, Νίκος Χαρδαλιάς, κατά την ενημέρωση για την πορεία της πανδημίας του κορονοϊού στην Ελλάδα. Όπως είπε, «τα μέχρι στιγμής δεδομένα, μάλλον δικαιώνουν την κοινή μας προσπάθεια και αποδεικνύουν ότι μπορούμε να σπάσουμε την αλυσίδα μετάδοσης του ιού, αρκεί να συνεχίσουμε να τηρούμε τα μέτρα, αρκεί να μείνουμε προσηλωμένοι στο στόχο».

Ο κ. Χαρδαλιάς έκανε λόγο για δύσκολη μάχη, τονίζοντας ότι «το χειρότερο λάθος που μπορούμε να κάνουμε είναι να υποτιμήσουμε τον εχθρό που αντιμετωπίζουμε», γι’ αυτό είναι σημαντικό να συνεχίσουμε να τηρούμε τις οδηγίες των ειδικών.

Ο Απρίλης, είπε, θα είναι «ο πιο δύσκολος αλλά και ο πιο κρίσιμος μήνας. Δεν επιτρέπεται κανένας εφησυχασμός, γι’ αυτό άλλωστε παρατάθηκαν μέχρις τις 27 Απριλίου τα μέτρα περιορισμού της κυκλοφορίας. Καλούμαστε να διαφυλάξουμε αυτό που με κόπο κερδίσαμε έως σήμερα. Τα ευρήματα, ο αριθμός των κρουσμάτων, ανά πάσα στιγμή μπορεί να μεταβληθούν, γι’ αυτό αν χαλαρώσουμε, δυστυχώς θα το πληρώσουμε».

Αναφερόμενος στο Πάσχα, είπε ότι όλοι προετοιμαζόμαστε να το γιορτάσουμε διαφορετικά. Ωστόσο προβληματισμό, όπως είπε, προκαλούν φαινόμενα όπως αυτά που παρατηρηθήκαν την περασμένη Παρασκευή στην Αγία Βαρβάρα και την Κυριακή στην Αγία Τριάδα της Πάτρας. «Το κράτος έπραξε τα δέοντα για τους διοργανωτές και παρακινητές αυτών των πρωτοβουλιών. Ουδείς μπορεί να λειτουργεί εκτός νόμου, εκτός κανόνων, εκτός μέτρων». Ο κ. Χαρδαλιάς ανέφερε ότι αυτά τα φαινόμενα δεν έχουν σχέση με τους πιστούς, αλλά πρόκειται για μεμονωμένες προσπάθειες κάποιων φανατικών, που δρουν αντίθετα και στις αποφάσεις της ηγεσίας της Εκκλησίας.

Έληξε η καραντίνα σε Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Συνεχίζεται του χωριού Εχίνου

Σήμερα έληξε η καραντίνα των χωριών Δαμασκηνιά και Δραγασιά. Για μία εβδομάδα παρατείνεται η καραντίνα του χωριού Εχίνου, η οποία έληγε αύριο για καθαρά προληπτικούς λόγους, όπως είπε ο υφυπουργός. Η απόφαση βασίστηκε στα ευρύτερα επιδημιολογικά δεδομένα και στις ιδιαιτερότητες της περιοχής. Ο υφυπουργός αναφέρθηκε επίσης, στα πρόσθετα περιοριστικά μέτρα που ισχύουν από σήμερα το πρωί σε Μύκονο και Σαντορίνη.

30 σκάφη στο Λαύριο

Το υπουργείο Ναυτιλίας ενημερώθηκε από τον Σύνδεσμο Ιδιοκτητών Τουριστικών Επαγγελματικών Σκαφών για τον κατάπλου 30 ιδιωτικών και επαγγελματικών σκαφών αναψυχής στην Ελλάδα, από το τέλος Μαρτίου και μετά. Από πλευράς νομοθεσίας έχει θεσπιστεί ρητά ο προσωρινός περιορισμός του κατάπλου σε ελληνικά λιμάνια και η αποβίβαση επιβατών. Λόγω των άσχημων καιρικών συνθηκών που προβλέπονταν την Πέμπτη 2 Απριλίου, όπως είπε ο κ. Χαρδαλιάς, δόθηκε κατ’ εξαίρεση άδεια για την προσέγγισή τους στη μαρίνα του Λαυρίου. Κλιμάκιο του ΕΟΔΥ μετέβη στο Λαύριο και διενέργησε υγειονομικούς ελέγχους των πληρωμάτων, τα οποία θα παραμείνουν σε καραντίνα εντός των σκαφών για 14 μέρες.

Πρόστιμα για παραβάσεις σχετικά με τον περιορισμό της κυκλοφορίας

Από την έναρξη εφαρμογής των μέτρων 12 Μαρτίου έως και χθες, είχαν επιβληθεί 21.308 πρόστιμα για παραβάσεις που αφορούν τον περιορισμό της κυκλοφορίας πολιτών. Όσον αφορά την αναστολή λειτουργίας των καταστημάτων, από τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιηθεί έχουν διαπιστωθεί 359 παραβάσεις και έχουν γίνει 353 συλλήψεις.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 17:59