search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:20
MENU CLOSE

Κορωνοϊός – Νότια Κορέα: 51 ασθενείς που θεραπεύτηκαν βρέθηκαν πάλι θετικοί στον ιό

06.04.2020 16:33
Κορωνοϊός: Γιατί οι γυναίκες έχουν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα - Media

 

Θετικοί και πάλι στον κορωνοϊό βρέθηκαν 51 άτομα στη Νότια Κορέα, που είχαν νοσήσει και στο παρελθόν, εγείροντας φόβους ότι ο ιός ενδέχεται να ενεργοποιείται εκ νέου.

Οι ασθενείς προέρχονται από την πόλη που επλήγη πιο πολύ, την Νταεγκού και τέθηκαν σε καραντίνα όταν διαγνώστηκαν με τον ιό. Λίγες ημέρες μετά και ενώ σταμάτησε η καραντίνα, ελέγχθηκαν και βρέθηκαν θετικοί ξανά.

Επιστήμονες του κορεατικού κέντρου ελέγχου και πρόληψης ασθενειών υποστηρίζει ότι ο ιός ενεργοποιήθηκε εκ νέου, ενώ δεν θεωρούν πιθανό να προσβλήθηκαν εκ νέου. Όπως υποστηρίζουν, ο ιός μπορεί να βρίσκεται αδρανής, σε μη ανιχνεύσιμα επίπεδα στα ανθρώπινα κύτταρα. Για άγνωστους λόγους, τα σωματίδια του ιού μπορεί στη συνέχεια να ενεργοποιηθούν εκ νέου και να αρχίσουν να επιτίθενται στους πνεύμονες για άλλη μια φορά.

Ωστόσο, δεν υπάρχουν αποδείξεις ότι ο ιός δρα με αυτόν τον τρόπο και οι μελέτες σε μαϊμούδες έχουν αποδείξει το αντίθετο.

Τι υποστηρίζουν ειδικοί

Άλλοι ειδικοί υποστηρίζουν ότι όταν ένα τεστ δείχνει θετικό αποτέλεσμα δύο φορές, είναι πιθανότατα εξαιτίας προβλήματος του τεστ, κάτι που συμβαίνει μία στις πέντε φορές.

Πάντως, ο οργανισμός της Νότιας Κορέας έστειλε ομάδα ειδικών στην Νταεγκού για να διεξάγουν επιδημιολογική μελέτη.

Η Νότια Κορέα κατέγραψε σήμερα λιγότερα από 50 νέα κρούσματα του νέου κορωνοϊού, τη μικρότερη ημερήσια αύξηση από τα τέλη Φεβρουαρίου. Συνολικά τα επιβεβαιωμένα κρούσματα ανέρχονται σε 10.284.

Ειδικοί στην Ιαπωνία είχαν εκφράσει και στο παρελθόν ανησυχία για εκ νέου μόλυνση, μετά από αναφορές για έναν ηλικιωμένο άνδρα και μία γυναίκα. Ωστόσο, μια έρευνα σε μαϊμούδες, έδειξε ότι τα ζώα αναπτύσσουν ανοσία ενάντια στον ιό.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 13:18