search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:18
MENU CLOSE

Στην εντατική ο Μπόρις Τζόνσον – Επιδεινώθηκε η κατάστασή του από το απόγευμα (Photos)

06.04.2020 19:26
Κορωνοϊός: Βελτιώνεται η κατάσταση της υγείας του Μπόρις Τζόνσον - Media

 

Επιδείνωση παρουσιάζει η υγεία του πρωθυπουργού της Βρετανία, Μπόρις Τζόνσον.

Στις 12 ημέρες από τότε που προσεβλήθη από COVID-19 και μόλις 24 ώρες από την διακομιδή του στο νοσοκομείο, οι γιατροί συνέστησαν πλέον την εισαγωγή του σε Μονάδα Εντατικής Θεραπείας.

Σύμφωνα με εκπρόσωπο τςη Ντάουνινγκ Στριτ ο 55χρονος Τζόνσον ζήτησε από τον Υπουργό Εξωτερικών Ντόμινικ Ράαμπ να τον αντικαταστήσει, όπου χρειαστεί.

Επισημαίνεται ότι «έχει πλήρως τις αισθήσεις του και πως η εισαγωγή στην Μονάδα Εντατική Θεραπείας γίνεται προκειμένου να του παρασχεθεί αναπνευστήρας, που θα τον βοηθήσει στην ανάρρωσή του».

Σύμφωνα με το Buzzfeed, που επικαλείται την Ντάουνινγκ Στριτ, η κατάσταση του Τζόνσον επιδεινώθηκε το απόγευμα και, κατόπιν συμβουλής της ιατρικής ομάδας που τον παρακολουθεί, μεταφέρθηκε στη μονάδα εντατικής θεραπείας του νοσοκομείου Σεντ Τόμας του Λονδίνου.

Μηνύματα στήριξης

«Οι σκέψεις μας είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του -του στέλνουμε ευχές» έγραψε η πρωθυπουργός της Σκωτίας, Νίκολα Στάρτζεον, λίγο αφότου έγινε γνωστό πως ο Μπόρις Τζόνσον μεταφέρθηκε στην εντατική.

Ο υπουργός Επιχειρηματικότητας της Αγγλίας, Ναντίμ Ζαχάουι έγραψε με τη σειρά του: «Οι σκέψεις και οι προσευχές μας είναι με τον Μπόρις Τζόνσον και την Κάρι Σιμόντς και την οικογένειά τους. Γνωρίζω τον Μπόρις 20 χρόνια… είναι ένας μαχητής και θα νικήσει τον κορωνοϊό».

«Οι σκέψεις μου βρίσκονται απόψε με τον Μπόρις Τζόνσον και την Κάρι Σίμοντς. Γνωρίζω πως λαμβάνουν την καλύτερη φροντίδα και θα βγουν από αυτό πιο δυνατοί» έγραψε με τη σειρά του ο υπουργός οικονομικών της Βρετανίας, Ρίσι Σουνάκ.

«Οι σκέψεις μου είναι με τον πρωθυπουργό και την οικογένειά του (…) Του ευχόμαστε ταχεία ανάρρωση», ήταν η πρώτη αντίδραση της υπουργού Εμπορίου Λις Τρας.

«Προσευχόμαστε για την ταχεία ανάρρωση του πρωθυπουργού», έγραψε στο Twitter o δήμαρχος του Λονδίνου Σαντίκ Καν, τονίζοντας ότι «δεν θα μπορούσε να βρίσκεται σε πιο ασφαλή χέρια» αφού το νοσοκομείο Σεντ Τόμας έχει «κάποιο από το καλύτερο ιατρικό προσωπικό στον κόσμο».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 17:17