search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:00
MENU CLOSE

Εν μέσω πανδημίας στήνονται κλειστές δομές

07.04.2020 05:50
Εν μέσω πανδημίας στήνονται κλειστές δομές - Media

 

Μέσα στον εφιάλτη της πανδημίας, η κυβέρνηση φαίνεται να προχωρά ακάθεκτη το σχέδιο της για υλοποίηση νέων κλειστών δομών, παρά τις τελευταίες της εξαγγελίες οι οποίες έλεγαν ότι λόγω της δεινής κατάστασης που έχει περιέλθει η χώρα εξαιτίας του κορωνοϊού σταματάνε οι σχεδιασμοί της σε ότι αφορά αυτό το θέμα.

Ωστόσο σύμφωνα με καταγγελία του κοινοτάρχη Βλοχού, του Δήμου Παλαμά  Καρδίτσας, Γιάννη Κούκα, φαίνεται πως ορισμένα έργα προχωρούν κανονικά, καθώς αυτή την περίοδο ετοιμάζεται κλειστή δομή στο χωριό.

Όπως αναφέρουν οι κάτοικοι, πρόκειται για ένα χαρακτηρισμένο χωριό αρχαιολογικής σημασίας με 2.500 χρόνια ιστορίας και εκεί που τελειώνει το χωριό ξεκινάει η θαμμένη πόλη.

Μάλιστα ανασκαφές είχαν κάνει Σουηδοί αρχαιολόγοι το περασμένο καλοκαίρι.

Ο δήμος Παλαμά ήδη για το θέμα αυτό προχώρησε σε έκτακτο Δημοτικό Συμβούλιο και καταψήφισε τις ενέργειες της κυβέρνησης.

Ειδικότερα για το θέμα μίλησε στο ΠΟΝΤΙΚΙ  ο Γιαννης Κούκας τονίζοντας ότι «την Τρίτη 31/3 παρέλαβα απο τον δήμαρχο Παλαμά Γιώργο Σακελλαρίου μια ειδοποίηση από το Υπουργείο Μεταναστευσης και Ασύλου η οποία έλεγε ότι ο Βλοχός έχει επιλεγεί να γίνει κλειστή δομή σε ένα εγκαταλελειμμένο λατομείο 35 στρεμμάτων 1000 θέσεων. Εν μέσω πανδημίας θεωρώ ότι είναι τουλάχιστον πρόχειρος ένας τέτοιος σχεδιασμός».

«Θυμίζουμε ότι στην περιοχή υπάρχουν δυο λατομεία δίπλα-δίπλα ωστόσο δεν προσδιορίζεται σε ποιο απο τα δύο θα γίνει η δομή. Μάλιστα και στα δύο υπάρχουν από μια εκκλησία χαρακτηρισμένη ως βυζαντινό μνημείο ενώ στο ένα από τα δυο λατομεία έχει ανακαλυφτεί σπήλαιο με σταλακτήτες! Την ίδια ώρα δίπλα τους εφάπτονται χωράφια τα οποία ψεκάζονται για μυοκτονία από Μάρτιο έως και Σεπτέμβριο με αποτέλεσμα τα φάρμακα να διαρρέονται στον αέρα δημιουργώντας ανεπιθύμητες παρενέργειες στους φιλοξενούμενους της δομής.

»Επίσης το κοιμητήριο μας είναι στα 100 μέτρα από το ένα λατομείο. Τέλος επισημαίνουμε ότι το χωριό μετράει περί τα 400 άτομα. Πως γίνεται  να στοιβάξουν 1000 ψυχές; Με ποια κριτήρια έγινε η επιλογή αυτού του χώρου όταν σε ολόκληρο το νομό υπάρχουν απέραντες εκτάσεις χωρίς να δημιουργείται πρόβλημα πουθενά; Γιατί τέτοια επιμονή στον Δήμο Παλαμά; Ποιος έκανε αυτή την επιλογή και γιατί; Η απάντηση μας στον Βλοχό είναι ξεκάθαρα “Όχι”. Δεν διαπραγματευόμαστε το μέλλον μας και το μέλλον των παιδιών μας. Θα προστατέψουμε τις περιουσίες μας που με τόσο κόπο δημιουργήσαμε! ΟΧΙ δομή στον Βλοχό!!», καταλήγει.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 00:52