search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:54
MENU CLOSE

Ρόμπεϊ: Οι Βρυξέλλες στηρίζουν την κυπριακή προεδρία της ΕΕ

06.07.2012 08:54
Ρόμπεϊ: Οι Βρυξέλλες στηρίζουν την κυπριακή προεδρία της ΕΕ - Media

Την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών θα έχει η κυπριακή προεδρία της ΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ μετά από συνάντησή που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια.

Την πλήρη στήριξη των Βρυξελλών θα έχει η κυπριακή προεδρία της ΕΕ, σύμφωνα με τον πρόεδρο του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, Χέρμαν Βαν Ρόμπεϊ μετά από συνάντησή που είχε με τον Κύπριο πρόεδρο, Δημήτρη Χριστόφια.

Παράλληλα, τόνισε ότι αναμένει από όλες τις χώρες της περιοχής να συνεισφέρουν, ώστε να υπάρξει καλό κλίμα κατά τη διάρκεια των επόμενων έξι μηνών.

Όπως είπε, είναι η στιγμή για αυτοσυγκράτηση και συνεργασία. Πρόσθεσε ακόμη ότι σε κάθε περίπτωση η Λευκωσία μπορεί να στηρίζεται σε αυτόν. Εξάλλου, ο κ. Ρόμπεϊ καλωσόρισε τη δέσμευση της Κύπρου να εμπλακεί αποφασιστικά με πολιτικές δράσεις που θα διασφαλίζουν την επιστροφή της ανάπτυξης και της σταθερότητας.

Ο κ. Χριστόφιας από την πλευρά του διαβεβαίωσε ότι η Λευκωσία θα καταβάλει όλες της τις δυνάμεις για προώθηση των θεμάτων που αφορούν την ανάπτυξη. Όπως ανέφερε χαρακτηριστικά, με τον κ. Ρόμπεϊ συμφώνησαν ότι αυτό που χρειάζεται η ΕΕ αυτήν τη στιγμή, είναι να υπάρξει συντονισμένη προσπάθεια, ώστε να καταστούν πιο αποτελεσματικές οι πολιτικές της.

Είπε επίσης ότι ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν ήταν και η οικονομική κατάσταση στην Κύπρο, προσθέτοντας ότι έδωσε τις αναγκαίες εξηγήσεις και πως τόνισε στο συνομιλητή του ότι η βασική ανάγκη είναι η στήριξη των τραπεζών και όχι η οικονομία γενικότερα.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 09:50