search
ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:10
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: «Κούρεμα» στα δίδακτρα των ιδιωτικών σχολείων μελετά η κυβέρνηση

07.04.2020 12:27
«Εξίσωση για δυνατούς λύτες» το άνοιγμα των σχολείων: Τα σενάρια που εξετάζει το υπ. Παιδείας  - Media
 
Η κυβέρνηση φαίνεται ότι σχεδιάζει μέσα στις επόμενες ημέρες παρέμβαση για τα ιδιωτικά εκπαιδευτήρια, τα οποία παραμένουν, όπως όλα τα σχολεία, κλειστά λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού και των περιοριστικών μέτρων.
 
Σύμφωνα με πληροφορίες, ο σχεδιασμός του υπουργείου Παιδείας είναι να υπάρξουν περικοπές στα δίδακτρα για τα μαθήματα και τις άλλες εκπαιδευτικές υπηρεσίες που δεν υλοποιήθηκαν, ανταποκρινόμενο και σε αίτημα γονέων.
 
Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι η ρύθμιση θα προβλέπει «κούρεμα» στα δίδακτρα για την περίοδο που τα σχολεία και οι παιδικοί σταθμοί παραμένουν κλειστά. Σύμφωνα με τα «Νέα», θα αφαιρεθούν από τα δίδακτρα του νέου έτους:
 
– Τα μεταφορικά έξοδα των μαθητών, που σε άλλα σχολεία ήταν μέρος του συνολικού «πακέτου» το οποίο πληρώνουν ετησίως οι οικογένειες των μαθητών τους ή χρεώνονται χωριστά σε προσυμφωνημένο ποσό.
 
– Οι απογευματινές δραστηριότητες των μαθητών στις περιπτώσεις που αυτές δεν έγιναν ηλεκτρονικά. Πολλά σχολεία βέβαια ήδη προσφέρουν αυτές τις υπηρεσίες ηλεκτρονικά οπότε στις περιπτώσεις που οι συμφωνημένες υπηρεσίες προσφέρονται κανονικά, δεν θα υπάρξει μείωση διδάκτρων.
 
– Σε όσα σχολεία έχουν «παγώσει» και οι εκπαιδευτικές δραστηριότητες του πρωινού προγράμματός τους ή έχουν περιοριστεί θα υπάρξει σαφής μείωση διδάκτρων για όλο το διάστημα που παρέμειναν κλειστά. Η μείωση των διδάκτρων δεν θα είναι οριζόντια, αλλά οριζόντια θα είναι η ρύθμιση της κυβέρνησης η οποία θα θέσει κάτω από τη θεσμική της «ομπρέλα» όλες τις επιχειρήσεις στον χώρο της Παιδείας.
 
Όσον αφορά στα φροντιστήρια τα οποία έχουν δηλώσει αναστολή εργασίας και έχουν οδηγήσει τους εργαζομένους τους στη λήψη του σχετικού επιδόματος από το κράτος, θα είναι υποχρεωμένα να προχωρήσουν στη μείωση των διδάκτρων τους για το διάστημα που ήταν κλειστά.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 18.04.2024 12:10