search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 03:35
MENU CLOSE

Χαρδαλιάς: Έως 27 Απριλίου ισχύουν πλήρως τα περιοριστικά μέτρα χωρίς απολύτως καμία χαλάρωση

07.04.2020 15:15
Άνοιγμα τουρισμού: Στοχευμένοι έλεγχοι και τήρηση πρωτοκόλλων - «Προτεραιότητα η ασφάλεια των πολιτών» - Media

 

Ανακοινώσεις σχετικά με την εφαρογή των μέτρων για τον περιορισμό της εξάπλωσης του κορωνοϊού έκανε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη συνέντευξη τύπου για τον νέο κορωνοϊό στη χώρα μας. 

Όπως είπε φέτος το Πάσχα θα είναι διαφορετικό. «Ας μην προκαλέσουμε την τύχη μας, δεν μπορούμε φέτος να πάμε στα χωριά το Πάσχα, γιατί θα κολλήσουμε και άλλους στην επαρχία». 

«Μετά το τέλος των μέτρων, στα τέλη Απριλίου  θα ξεκινήσει η συζήτηση για την άρση των περιορισμών, έχουμε δρόμο μπροστά μας να διανύσουμε» σημείωσε επίσης ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας.

Αναφορικά με τους επαναπατρισμούς, ο Νίκος Χαρδαλιάς, ανέφερε πως μέχρι σήμερα 23.356 συμπολίτες μας είτε έχουν έρθει από το εξωτερικό είτε αποτελούν στενές επαφές έχουν τεθεί σε καραντίνα σε ολόκληρη την επικράτεια.

Σημείωσε επίσης ότι αυτή τη στιγμή με δεδομένο ότι η μεγάλη πλειονότητά τους έχει ολοκληρώσει τα 14ήμερα που όφειλαν, βρίσκονται σε καραντίνα 6.645 που έχουν επιστρέψει από το εξωτερικό και 1.059 στενές επαφές κρουσμάτων.

Ενημέρωσε ότι μέχρι σήμερα έχουν επαναπατριστεί 2.062 συμπολίτες μας.

Τέλος, ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας εξέφρασε την ευγνωμοσύνη του στους γιατρούς, τους νοσηλευτές και τα στελέχη υγείας για τη μάχη που δίνουν καθημερινά κατά του κορονοϊού, τονίζοντας πως: «Δεν πρέπει να κάνουμε πίσω. Αυτό που διακυβεύεται είναι η ανθρώπινη ζωή. Να μείνουμε σπίτι και μόνο σπίτι».

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29.03.2024 01:15