03/06/2020 00:16:02

Κορωνοϊός: Το WhatsApp περιορίζει τη δυνατότητα προώθησης «περίεργων» μηνυμάτων

Κορωνοϊός: Το WhatsApp περιορίζει τη δυνατότητα προώθησης «περίεργων» μηνυμάτων - Media
 
Το WhatsApp, η δημοφιλής εφαρμογή μηνυμάτων που ανήκει στο Facebook, αγριεύει και λαμβάνει σκληρά μέτρα για την καταπολέμηση της διάδοσης παραπληροφόρησης σχετικά με την πανδημία του κορωνοϊού.
 
Συγκεκριμένα, το WhatsApp ανακοίνωσε ότι θα επιτρέπει στους χρήστες του να προωθούν μηνύματα που αποκτούν viral χαρακτηριστικά μόνο μια φορά ο καθένας.
 
Σε σχετική ανακοίνωσή της η εταιρεία σημείωσε ότι «έχουμε δει σημαντική αύξηση στον αριθμό των προωθήσεων που, σύμφωνα με τους χρήστες, συμβάλλει στην διασπορά παραπληροφορησης σχετικά με την πανδημία».
 
Την απόφαση του WhatsApp φαίνεται ότι ενίσχυσε θεωρία συνωμοσίας σύμφωνα με την οποία τα δίκτυα 5G συνδέονται με την πανδημία, η οποία οδήγησε κατοίκους στον Μπέρμιγχαμ να κάψουν κεραία του δικτύου.
 
To WhatsApp φαίνεται ότι σχεδιάζει επίσης να μπορούν οι χρήστες να «σταμπάρουν» μηνύματα που δέχονταιο ως fake news ή παραπληροφόρηση.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.