search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 04:55
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Χωρίς μεγάφωνα και καμπάνες οι ναοί στις λειτουργίες του Πάσχα -Τι θα γίνει με την περιφορά του Επιταφίου

08.04.2020 05:17
Κορωνοϊός: Χωρίς μεγάφωνα και καμπάνες οι ναοί στις λειτουργίες του Πάσχα -Τι θα γίνει με την περιφορά του Επιταφίου - Media

Αναλυτικές οδηγίες προς τους Ιεράρχες και τους εφημέριους ναών έδωσε η Ιερά Σύνοδος σε εφαρμογή της Κοινής Υπουργικής Απόφασης, για Θείες Λειτουργίες κεκλεισμένων των θυρών του Πάσχα, του υπ. Παιδείας και Θρησκευμάτων.

Στην εγκύκλιο τα μέλη της Συνόδου προτρέπουν οι Θείες Λειτουργίες να είναι «λιτές και σεμνοπρεπείς», ενώ τονίζεται ότι θα πρέπει να αποφεύγονται συλλείτουργα και φωτογραφίες μέσα στους ναούς.

Παράλληλα επισημαίνεται ότι απαγορεύεται η χρήση μεγαφώνων έξω από τις εκκλησίες σε μια προσπάθεια να αποφευχθούν συγκεντρώσεις πιστών, στο πλαίσιο των μέτρων για την αποφυγή της περαιτέρω εξάπλωσης του κορωνοϊού.

Τέλος, στην εγκύκλιο γίνεται και αναφορά στην περιφορά του Επιταφίου, που όπως υπογραμμίζεται θα γίνει εντός των ναών αλλά και στο ότι δεν είναι απαραίτητες οι κωδωνοκρουσίες κατά την έναρξη των ιερών Ακολουθιών.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 03:10