search
ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:39
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Σλοβενία: Σταδιακή άρση των περιοριστικών μέτρων εξετάζουν οι αρχές

08.04.2020 07:04
Σλοβενία: Σοβαρά επεισόδια επί ώρες κατά των περιοριστικών μέτρων (Video) - Media

 

Το ενδεχόμενο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που έχουν επιβληθεί για τη μείωση της εξάπλωσης του κορωνοϊού, από την επόμενη εβδομάδα, εφόσον υπάρξουν ορισμένες προϋποθέσεις, άφησε ανοιχτό ο πρωθυπουργός της Σλοβενίας Γιάνεζ Γιάνσα.

«Η κυβέρνηση», τόνισε ο κ. Γιάνσα, «εξετάζει την πιθανότητα επανέναρξης ορισμένων οικονομικών δραστηριοτήτων, στους τομείς των μεταφορών, του εμπορίου και των υπηρεσιών, σε περίπτωση που το επιτρέψουν οι συνθήκες».

Ο Σλοβένος πρωθυπουργός σημείωσε ότι το σύστημα υγείας της χώρας είναι εκτεθειμένο στον ιό (το 1/5 των επιβεβαιωμένων κρουσμάτων κορονοϊού στη χώρα είναι εργαζόμενοι στον τομέα της υγειονομικής περίθαλψης) και πρόσθεσε πως η καμπύλη της διάδοσης του ιού που μέχρι σήμερα έχει στοιχίσει τη ζωή σε 36 άτομα και έχει μολύνει περισσότερα από 1.055, είναι πλέον πιο οριζόντια, αλλά δεν μειώνεται.

Ο κ. Γιάνσα σημείωσε ότι οι πολίτες που τηρούν τα μέτρα περιορισμού έχουν μειώσει σημαντικά την πιθανότητα νέων μολύνσεων από τον κορωνοϊό.

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 25.04.2024 15:38