search
ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:28
MENU CLOSE

Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες από τον Δήμο Αθηναίων

08.04.2020 08:06
Διευκολύνσεις σε επαγγελματίες από τον Δήμο Αθηναίων - Media

Τη δυνατότητα να αιτηθούν ηλεκτρονικά την απαλλαγή τους από τα τέλη καθαριότητας και φωτισμού έχουν οι επαγγελματίες και οι επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αθηναίων και έκλεισαν αναγκαστικά λόγω των μέτρων του κορωνοϊού.

Μέσα από την πλατφόρμα ψηφιακών υπηρεσιών για τους πολίτες και τις επιχειρήσεις (https://eservices.cityofathens.gr/) οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να κάνουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους με τη χρήση των κωδικών του Taxisnet. Η δυνατότητα αυτή θα παρέχεται για όσο διαρκούν τα έκτακτα μέτρα και εκτιμάται ότι αφορά πάνω από 100.000 επαγγελματίες και επιχειρήσεις που δραστηριοποιούνται στον Δήμο Αθηναίων. «Προχωράμε όσο πιο γρήγορα γίνεται, σε κάθε διαδικασία που θα ανακουφίσει όλους εκείνους που πλήττονται οικονομικά από αυτήν την υγειονομική κρίση», σημείωσε ο δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης, συμπληρώνοντας ότι οι υπηρεσίες αυτές θα μείνουν και μετά την κρίση, αποτελώντας «ψηφιακή προίκα» για τον δήμο, αλλά και «όπλο κατά της γραφειοκρατίας».

Πολιτιστικές δράσεις

Παράλληλα με τα μέτρα στήριξης των πληγέντων από την κρίση όμως, ο Δήμος Αθηναίων προβαίνει και σε σειρά πολιτιστικών δράσεων –μέσω υπολογιστή– ώστε η παραμονή στο σπίτι να είναι ευχάριστη και εποικοδομητική. Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να περιηγηθούν ηλεκτρονικά στην Τεχνόπολη του Δήμου Αθηναίων και, μεταξύ άλλων, να εξερευνήσουν την έκθεση «160 χρόνια made in Greece», την ψηφιακή συλλογή του Βιομηχανικού Μουσείου Φωταερίου και να απολαύσουν από το σπίτι τις Κυριακές στην Τεχνόπολη, «Athens for All». Στο site του Innovathens, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παρακολουθήσουν online σεμινάρια και workshops αφιερωμένα στην επιχειρηματικότητα και στις νέες τεχνολογίες.

Ο ΟΠΑΝΔΑ προσφέρει δωρεάν online παρακολούθηση στις τρεις οπερέτες που ανέβηκαν στο Ολύμπια, Δημοτικό Μουσικό Θέατρο «Μαρία Κάλλας». Πρόκειται για τις παραστάσεις «Η εύθυμη χήρα» του Φραντς Λέχαρ, «Η Ωραία Ελένη» και «Ο Ορφέας στον Αδη» του Ζακ Οφενμπαχ. Σύντομα θα είναι διαθέσιμα το «Ονειρο θερινής νυκτός» του Φέλιξ Μέντελσον και το θεατρικό έργο «Peer Gynt» του Χ. Ιψεν. Παράλληλα, ο Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αιθουσών Τέχνης και η Art Athina σχεδιάζουν μια ψηφιακή περιήγηση στις γκαλερί για να παρουσιάσουν τα έργα των καλλιτεχνών που εκπροσωπούν, αλλά και στιγμιότυπα από τις εκθέσεις που ήταν προγραμματισμένο να πραγματοποιηθούν αυτή την περίοδο.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 19.04.2024 18:28