07/06/2020 04:07:32

Η καραντίνα σώζει ζωές...και στην άσφαλτο: Κατακόρυφη μείωση των τροχαίων

Η καραντίνα σώζει ζωές...και στην άσφαλτο: Κατακόρυφη μείωση των τροχαίων  - Media

 

Μεγάλη μείωση καταγράφηκε στα τροχαία ατυχήματα και δυστυχήματα που σημειώθηκαν τον Μάρτιο στην Αττική, σε σχέση με τον Φεβρουάριο.

Ενώ τον Μάρτιο σημειώθηκαν 293 τροχαία με 334 παθόντες, τον Φεβρουάριο είχαν καταγραφεί 519 τροχαία με 622 παθοντες.

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρουν τα dikaiologitika και σύμφωνα με τη σχετική ενημέρωση από την Ελληνική Αστυνομία, κατά το μήνα Μάρτιο 2020, στην περιοχή της Διεύθυνσης Τροχαίας Αττικής σημειώθηκαν 293 τροχαία ατυχήματα με 334 παθόντες και ειδικότερα:

· 7 θανατηφόρα με 7 νεκρούς,

· 10 σοβαρά με 11 σοβαρά τραυματίες,

· 275 ελαφρά με 316 ελαφρά τραυματίες.

Τα κυριότερα αίτια των ατυχημάτων αυτών ήταν η οδήγηση χωρίς σύνεση και προσοχή, η παραβίαση ρυθμιστικών πινακίδων και η παραβίαση των κανόνων κυκλοφορίας από πεζούς, ενώ η μη χρήση προστατευτικού κράνους από τους οδηγούς και επιβάτες των δικύκλων επέτεινε, σε πολλές περιπτώσεις, τη σοβαρότητα του τραυματισμού τους.

Το ίδιο χρονικό διάστημα στο πλαίσιο των στοχευμένων δράσεων που εφαρμόζει η Διεύθυνση Τροχαίας Αττικής για την τροχονομική αστυνόμευση και την αναβάθμιση του επιπέδου οδικής ασφάλειας στην περιοχή της Αττικής, βεβαιώθηκαν -12.475- παραβάσεις, από τις οποίες -356- σε βαθμό πλημμελήματος.

Ενδεικτικά βεβαιώθηκαν:

· 288 παραβάσεις για οδήγηση υπό την επίδραση οινοπνεύματος, από τις οποίες οι -37- ήταν σε βαθμό πλημμελήματος,

· 1.634 παραβάσεις ορίου ταχύτητας,

· 138 παραβάσεις για παραβίαση ερυθρού σηματοδότη,

· 288 παραβάσεις για χρήση κινητού τηλεφώνου,

· 244 παραβάσεις για μη χρήση ζώνης ασφαλείας και,

· 250 παραβάσεις για μη χρήση προστατευτικού κράνους.

Σημειώνεται ότι η σωστή οδική συμπεριφορά των οδηγών και η τήρηση των κανόνων οδικής κυκλοφορίας είναι βασικές προϋποθέσεις, τόσο για την ασφαλή μετακίνηση όσο και για την αποφυγή των τροχαίων ατυχημάτων.

ΣΧΟΛΙΑ

Το "Π" σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.