search
ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 17:14
MENU CLOSE

Κορωνοϊός: Έρχεται σκλήρυνση των μέτρων για μετακινήσεις, Άγιο Φως και διόδια

08.04.2020 13:37
Τριήμερο Αγίου Πνεύματος: Για ποιους είναι αργία, τι θα ισχύσει με μετακινήσεις  - Media
 
Αποφασισμένη να σκληρύνει ακόμα περισσότερο τα μέτρα περιορισμού των μετακινήσεων των πολιτών, στο πλαίσιο της μάχης κατά της εξάπλωσης της επιδημίας του κορωνοϊού εμφανίζεται η κυβέρνηση, ιδίως εν όψει Πάσχα και βελτίωσης των καιρικών συνθηκών που θα κάνουν τον πειρασμό για εξορμήσεις στην εξοχή μεγαλύτερο.
 
Σύμφωνα με το newpost.gr, στο πλαίσιο αυτό θα πρέπει να θεωρείται βέβαιο ότι μέσα στις επόμενες ώρες η κυβέρνηση θα επιβάλλει και νέους περιορισμούς στις μετακινήσεις εκτός αστικών κέντρων, οι οποίες θα περιλαμβάνουν, μεταξύ άλλων, υψηλά πρόστιμα και αυστηρό έλεγχο των διοδίων και των παλαιών εθνικών οδών.
 
Μάλιστα, εκτιμάται ότι θα ακολουθήσουν και άλλα μέτρα την επόμενη εβδομάδα. Το Σάββατο του Λαζάρου και η Κυριακή των Βαίων θα παίξουν κρίσιμο ρόλο στο μέγεθος των απαγορεύσεων που θα ανακοινωθούν την Μ. Εβδομάδα για τις μετακινήσεις για ανήμερα του Πάσχα εντός των αστικών κέντρων.
 
Ειδικά για την Αττική, κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι έπεσε στο τραπέζι ακόμη και η απαγόρευση των μετακινήσεων την Κυριακή του Πάσχα. Θα επιτρέπεται μόνο για αποδεδειγμένο λόγο μετακίνησης σε νοσοκομείο ή γιατρό. Τα πρόστιμα θα είναι υψηλά ώστε να λειτουργήσουν αποτρεπτικά.
 
Παράλληλα, έντονες επιφυλάξεις εκφράζονται και για τις πρωτοβουλίες δημάρχων να μεταφέρουν στα σπίτια των δημοτών τους το Άγιο Φως, το βράδυ του Σαββάτου, με εθελοντές και επιτήρηση της δημοτικής αστυνομίας, καθώς η εμπλοκή με τον έναν ή τον άλλον τρόπο εκατοντάδων πολιτών και η περιορισμένη έτσι κι αλλοιώς δυνατότητα αστυνόμευσης της δημοτικής αστυνομίας προκαλεί ανησυχία.
 
Κυβερνητικές πηγές δεν απέκλειαν να μην δοθεί τελικά το πράσινο φως για μια τέτοια πρωτοβουλία οπότε ας μην βιαστούν οι δημότες να βρουν τα φαναράκια κλειστού τύπου τώρα μάλιστα που είναι κλειστά και τα εμπορικά καταστήματα, μέχρι τις τελικές αποφάσεις.
google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 16.04.2024 16:27