search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:14
MENU CLOSE

Άλλες μάσκες χρυσοπλήρωσαν οι Φινλανδοί, άλλες μάσκες τούς έστειλαν οι Κινέζοι – Και δεν είναι οι μόνοι που την πάτησαν

08.04.2020 18:31
Καναδάς: Ζευγάρι κόλλησε τη μετάλλαξη του κορωνοϊού χωρίς να έχει ταξιδέψει στο εξωτερικό - Media

 

Δύο εκατομμύρια μάσκες που αγοράστηκαν από την Κίνα για την προστασία από τον νέο κορωνοϊό δεν είναι κατάλληλες για χρήση σε νοσοκομειακό περιβάλλον, παραδέχτηκε σήμερα η κυβέρνηση της Φινλανδίας.

Την Τρίτη, η υπουργός Υγείας Αϊνό-Κάισα Πεκόνεν ανήρτησε στο Twitter μια φωτογραφία από την άφιξη, στο αεροδρόμιο του Ελσίνκι, ενός πρώτου φορτίου με 2 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες και αναπνευστικές συσκευές, σημειώνοντας ότι το υλικό αυτό «έχει δοκιμαστεί και επαληθευτεί» πριν από τη χρήση του. Όμως σήμερα, Φινλανδοί αξιωματούχοι ανακάλυψαν ότι οι μάσκες δεν ανταποκρίνονται στα πρότυπα ώστε να χρησιμοποιηθούν στα νοσοκομεία.

«Σίγουρα, είναι κάπως απογοητευτικό», είπε η μόνιμη γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Κίρσι Βαρχίλα, σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε. Ωστόσο, οι μάσκες μπορούν να χρησιμοποιηθούν, για παράδειγμα από νοσηλευτές που κάνουν κατ’ οίκον επισκέψεις, διευκρίνισε.

Και άλλες ευρωπαϊκές χώρες αντιμετώπισαν παρόμοια προβλήματα με τον ιατρικό εξοπλισμό που έφτασε από την Κίνα επειδή στην κινεζική αγορά επικρατεί «χάος» λόγω της αυξημένης ζήτησης μασκών, υποστήριξε ο Τόμι Λουνέμα, που είναι υπεύθυνος για τον επιμελητειακό εφοδιασμό στο πλαίσιο της προσπάθειας αντιμετώπισης της πανδημίας. «Οι τιμές ανεβαίνουν συνεχώς, πρέπει να αγοράζουμε γρήγορα και να πληρώνουμε προκαταβολικά. Ο εμπορικός κίνδυνος είναι πολύ υψηλός», εξήγησε.

Τις τελευταίες εβδομάδες η Ισπανία, η Ολλανδία, η Τουρκία και η Αυστραλία αναγκάστηκαν να στείλουν πίσω τις μάσκες που είχαν αγοράσει από την Κίνα.

Η κυβέρνηση της Φινλανδίας δεν αποκάλυψε πόσα χρήματα πλήρωσε για αυτό το υλικό. Σήμερα, έγινε γνωστό ότι θα αποδεσμεύσει ποσό ύψους 600 εκατομμυρίων ευρώ για να εφοδιαστεί με προστατευτικό υλικό και ιατροφαρμακευτικό εξοπλισμό.

Πηγή: ΑΠΕ

Μέχρι σήμερα στη Φινλανδία έχουν καταγραφεί 2.487 επιβεβαιωμένα κρούσματα του νέου κορονοϊού και 40 άνθρωποι έχουν πεθάνει.

 

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 11:11