search
ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47
MENU CLOSE

Κορωνοϊός-Ιταλία: Αστυνομική έρευνα για «σικέ» κρατικό διαγωνισμό αγοράς μασκών

09.04.2020 09:50
Ιταλία-κορωνοϊός: «Ίλιγγος» από τον αριθμό των κρουσμάτων – 1.210 σε 24 ώρες - Media

 

Έρευνα της οικονομικής αστυνομίας της χώρας οδήγησε στη σύλληψη επιχειρηματία, ο οποίος είχε κερδίσει διαγωνισμό του ιταλικού κράτους και του είχε ανατεθεί να προμηθεύσει στο δημόσιο 24 εκατομμύρια χειρουργικές μάσκες έναντι  15,8 εκατομμυρίων ευρώ. 

Ο επιχειρηματίας ονομάζεται Αντονέλο Λέφι και κατηγορείται από την εισαγγελία της Ρώμης ότι δραστηριοποιήθηκε για να υπονομεύσει το αδιάβλητο της διαδικασίας του διαγωνισμού.

Πιο αναλυτικά, η εταιρία, με την οποία συμμετείχε στον διαγωνισμό, χρωστά υψηλά ποσά στο ιταλικό δημόσιο και από έλεγχο, που πραγματοποιήθηκε σε ένα πρώτο φορτίο από την Κίνα, διαπιστώθηκε ότι μέσα στα κουτιά δεν υπήρχαν οι μάσκες τις οποίες περίμεναν με αγωνία οι γιατροί στα ιταλικά νοσοκομεία, όπως γράφει ο Τύπος. 

Εξαιτίας της κατάστασης υγειονομικής κρίσης, ο διαγωνισμός είχε πραγματοποιηθεί με υπερεπείγουσες διαδικασίες.

Οι εισαγγελείς αφήνουν να διαρρεύσει ότι για μια ακόμη φορά υπήρξαν άνθρωποι που θέλησαν να πλουτίσουν σε βάρος της δημόσιας υγείας σε μια κρισιμότατη φάση για όλη την Ιταλία. 

Από τις έρευνες εξακριβώθηκε επίσης ότι η συγκεκριμένη εταιρία, που έλαβε  μέρος στο διαγωνισμό του δημοσίου, στην πραγματικότητα δραστηριοποιούνταν στον τομέα της κτηνοτροφίας και εδώ και πολύ καιρό είχε μηδενικό τζίρο. 

ΑΠΕ-ΜΠΕ

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΠΕΜΠΤΗ 28.03.2024 23:47