search
ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:04
MENU CLOSE

Τούρκος καθηγητής βιολογίας: Θα έπρεπε να είχαμε σκοτώσει τους πρώτους ασθενείς στην Κίνα

09.04.2020 11:57
Τούρκος καθηγητής βιολογίας: Θα έπρεπε να είχαμε σκοτώσει τους πρώτους ασθενείς στην Κίνα - Media

 

Σοκ έχει προκαλέσει στην Τουρκία δήλωση καθηγητή βιολογίας, που υποστήριξε ότι θα σκότωνε τους πρώτους 50-60 ασθενείς κορωνοϊού στην Κίνα για να εμποδίσει το 1 εκατομμύριο θανάτους σήμερα.

Οπως αναφέρει το Eθνος, μιιλώντας σε εκπομπή του τουρκικού καναλιού Halk TV ο καθηγητής Αλί Ντεμιρσόι είπε χαρακτηριστικά: «Αν με ρωτούσατε ‘αν θα μπορούσαμε να εμποδίσουμε αυτή την επιδημία από την αρχή, ναι, θα μπορούσαμε να την αποτρέψουμε.

Εάν πραγματικά μου τηλεφωνούσε κάποιος από την Κίνα που έχει δώσει τον όρκο του Ιπποκράτη και πιστεύει απόλυτα στην επιστήμη και μου έλεγε ‘Αλί Ντεμιρσόι βγήκε ένας τέτοιος ιός, τί πρέπει να κάνουμε;’

Τί θα έκανα, ξέρετε; Ή θα απομόνωνα σε ένα νησί αυτά τα 50-60 άτομα ή επειδή είμαι βιολόγος μην το κατακρίνετε, εγώ θα τους σκότωνα. Αν θανατώνατε 50 άτομα, σήμερα θα είχατε εμποδίσει το θάνατο ενός εκατομμυρίου ανθρώπων. Αυτό γνωρίζουμε ως επιστήμη εμείς, αυτό είναι επιστήμη».

O Αλί Ντεμιρσόι ήταν καθηγητής στο πανεπιστήμιο Χατζάτεπε της Άγκυρας.

google_news_icon

Ακολουθήστε το topontiki.gr στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν.

ΡΟΗ ΕΙΔΗΣΕΩΝ

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το topontiki.gr σέβεται όλες τις απόψεις, αλλά διατηρεί το δικαίωμά του να μην αναρτά υβριστικά σχόλια και διαφημίσεις. Οι χρήστες που παραβιάζουν τους κανόνες συμπεριφοράς θα αποκλείονται. Τα σχόλια απηχούν αποκλειστικά τις απόψεις των αναγνωστών.

ΤΡΙΤΗ 19.03.2024 07:02